Zo kun je een toppositie behalen in Google

Een top 3 positie in de zoekresultaten van Google op een zoekterm met veel zoekvolume. Voor veel website eigenaren is het een must en grote wens! Maar hoe behaal je zo’n top positie in de zoekresultaten? Met de toenemende concurrentie wordt het steeds lastiger. Daarom is gedegen basiskennis van zoekmachine optimalisatie (SEO) een absolute must als je hier zelf mee aan de slag wil. In dit artikel praten we je bij over de basis factoren die je over SEO moeten weten!

Begin bij de basis: content

SEO specialisten gebruiken vaak de slogan: content is king. En dat is niet voor niets. Het algoritme van Google is voor een groot deels afgestemd om content op websites te screenen. Door het screenen van de content op een website week Google beter waar de webshop over gaat, of wat je wil verkopen. Het gevolg daarvan is dat Google jouw website beter weer kan geven in de zoekresultaten.

Bied je online een dienst aan? Leg dat goed en uitgebreid wat je doet, hoe je het doet, deel vak inhoudelijke kennis en laat vooral weten waarom de website bezoeker die dienst het beste bij jou kan afnemen.

Heb je een webshop? Geef dan bij ieder product een uitgebreide beschrijving, plaats een goede tekst bij iedere categorie en beschrijf doormiddel van blogs of tutorial extra informatie.

Snelheid en autoriteit

Een snelle website (korte laadtijd van pagina’s) wordt steeds belangrijker. Google wil graag websites tonen die een optimale beleving bieden aan de gebruikers. En een optimale omgeving begint bij een snelle website!

Belangrijkste tip; kies niet voor het goedkoopste hosting pakket. Zeker niet wanneer je website hebt met veel producten.

Als laatste een onderdeel waar nog maar weinig website eigenaren aandacht aanbesteden, hier liggen dus kansen. Door het verzamelen van links naar je website verhoog je de autoriteit van je domein. Google geeft de voorkeur aan domeinen met een hoge autoriteit.

Op seo-hulp.nl vind je uitgebreide informatie over linkbuilding en kun je heel voordelig goede linkbuilding pakketten kopen.