Wat is internet marketing

Internet Marketing is een vak, net zoals het ondernemen in een kledingwinkel, een restaurant, een schoenenwinkel, een cafetaria of iedere andere onderneming waar kennis en ervaring voor nodig is. Wij hebben gekozen voor het vak Internet Marketing en gebruiken onze kennis en ervaring in ons eigen vakgebied om een perfecte Internet Marketing dienst te leveren aan onze collega ondernemers.

Wij als Internet Marketing bedrijf zien als geen ander in hoe belangrijk het tegenwoordig is om op internet zaken te doen of om de kansen die er op internet liggen om te zetten in business voor de fysieke ondernemers, zoals bijvoorbeeld de lokale Italiaan of Modieuze kledingwinkel.

Gelukkig zien wij in de laatste jaren een positieve ontwikkeling in het MKB met betrekking tot de aanwezigheid op internet, door middel van een website. Veel van de ondernemers zijn zich er al van bewust dat het hebben van een leuke website tegenwoordig eerder een “must” is dan een “leuke wannahave”. Daarom hebben veel ondernemers de keuze al gemaakt om zelf een website in elkaar te zetten of het uit te besteden aan één van de webdesign bedrijfjes die in de afgelopen jaren als paddestoelen uit de grond zijn geschoten. Dit zien wij als een zeer positieve ontwikkeling!

Internet Marketing een must?

De ontwikkelingen zijn dus goed, maar nu hebben “we” alleen nog maar een website, wat natuurlijk al heel goed is, maar wat gebeurd er nu uiteindelijk echt met zo’n website? Veel websites die worden gemaakt en daarna af en toe ge-update als het nodig is en voor de rest is het leuk om als ondernemer tegen de klant te zeggen: “O ja, we hebben ook nog een website, kijk maar eens op www…….”. De ondernemer weet vaak helemaal niet hoeveel mensen daadwerkelijk hun website bezoeken, hoe de bezoeker op de website is gekomen of wat de bezoeker op de website kwam doen. Misschien nog wel het belangrijkste is dat de ondernemers helemaal niet weten (omdat niemand het hen verteld) dat hun website voor veel meer bekendheid en succes voor hunfysieke onderneming kan zorgen.

Waarom niet? Omdat er nog helemaal niet is nagedacht over de Internet Marketing achter hun website. En dat is ook helemaal niet gek! De ondernemer achter een restaurant die moet zich inzetten om een topproduct te serveren en de gasten een geweldige tijd te bezorgen. De ondernemer achter een schoenenwinkel of kledingwinkel die moet verstand hebben van de laatste nieuwe trends op modegebied en de perfecte inkopen doen voor zijn doelgroep. Deze ondernemers kunnen niet ook nog eens internet marketeer zijn, anders hadden ze wel voor dat vak gekozen, toch?

Maar stelt u zich als ondernemer eens de volgende vraag:

“Als ik door middel van internet marketing voor mijn website, 60% meer naamsbekendheid zou kunnen creëren en 35% meer omzet, zou ik daar dan gebruik van willen maken?”

Als u hier voor uzelf Ja op kunt antwoorden, dan is Internet Marketing een Must! Zo zien wij dat ook!

Even een paar feiten op een rij:

  • - 92% van de Nederlanders heeft internet toegang
  • - De gemiddelde Nederlander zit gemiddeld bijna 2 uur per dag op hetinternet. (TV kijken 2,5 uur gemiddeld)
  • - 96% van alle internetters zoekt via Google naar informatie of producten of diensten.
  • - 91% van de Nederlandse jongeren zit op Social Media, zoals Facebook.com of Hyves.nl. 58% van de ouderen.

Als U dit leest dan hoeven wij u natuurlijk niet te vertellen dat uw doelgroep zich hiertussen begeeft, dus start vandaag nog met Internet Marketing en zorg dat uw website ook gezien wordt.

Internet Marketing 5+

Wij noemen internet marketing simpelweg Marketing 5+, maar wat is Marketing 5+ volgens Green Marketing?

Marketing 5+ is onze standaard die wij hanteren om een bedrijf het optimale rendement uit internet Marketing te laten halen. Het is een mix van 5 Sleutel-factoren die meewerken om een zo succesvol mogelijk marketingplan te creëren voor elke onderneming. Als u besluit om uw internet marketing geheel of gedeeltelijk uit te besteden aan Green Marketing dan zullen we alle factoren uit onze Marketing Mix toepassen op een hele transparante manier.

De 5 Hoofd Onderdelen:Marketing 5 plus

1. Webdesign

2. Zoekmachine optimalisatie

3. Social Media

4. Tradionele marketing

5. Visitor Interaction

 

1: Webdesign

Dit is natuurlijk waar iedere website mee begint, het design. Hierbij gaat het natuurlijk niet alleen om de “Look & Feel”, maar ook om de “Usability”, gebruiksvriendelijkheid. Deze 2 factoren bepalen voor een groot gedeelte hoe uw website wordt gewaardeerd door uw bezoekers / (potentiële klanten). Meer hierover vertellen wij u op onze pagina webdesign.

2. Zoekmachine optimalisatie

Dit is voor ons een heel belangrijk onderdeel en dat zult u zometeen begrijpen. Een website die er fantastisch uitziet en zeer gebruiksvriendelijk is, die levert u helemaal niets op als er geen bezoekers op komen. Natuurlijk zullen er mensen zijn die van u het website-adres hebben gekregen en er zeker op komen kijken, maar er zijn waarschijnlijk nog honderden mensen meer naar u op zoek en die weten het website-adres niet. Deze mensen die zoeken in Google op een product of dienst die u aanbiedt, maar die zien u niet op de eerste pagina staan. Dat is een gemiste kans! Zeg maar liever honderden gemiste kansen! Lees meer over wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van Zoekmachine Optimalisatie.

3. Social Media

Social Media zijn websites zoals Facebook.com of Hyves.nl, waar bijna 5 miljoen Nederlanders een Profiel hebben waarop ze alles delen over hun dagelijks leven. Dat kan zijn wat ze vandaag hebben meegemaakt of foto’s van hun verjaardag. Ze delen hier hun interesses zoals hun hobbies, favoriete kledingmerken/winkels, schoenenmerken /winkels, restaurants, cafés, zeg het maar… het wordt waarschijnlijk wel gedeeld met de wereld via deze websites. Ook u, kunt met uw bedrijf en website onderdeel uitmaken van deze social media en hier heel veel voordelen uithalen. Zo kunnen Social Media als perfect platform dienen voor uw Viral Marketing (digitale mond tot mond reclame). Als onderdeel van ons marketingplan zullen wij hier voor u het maximale uit halen.

4. Traditionele Marketing

Onder traditionale marketing verstaan wij de marketing waar u waarschijnlijk aan gewend bent om mee bezig te zijn. Het uitbrengen van folders, het adverteren in het regionale dagblad, weekkrantjes of op de (lokale/regionale) televisie. Het uitdelen van visitekaartjes. Het sponsoren van lokale evenementen. Dit zijn allemaal traditionele marketingmethodes. Dit is een goede zaak en daar moet u ook niet (helemaal) mee stoppen. Het is namelijk de manier om uw Internet Marketing te ondersteunen. U kunt ook overal uw website bij vermelden. Maar denkt u bijvoorbeeld eens aan een van de meest onbenutte marketingtools die iedere ondernemer dagelijks gebruikt…. De factuur of Kassabon! Dit is de aangewezen tool om uw website op te vermelden, iedere klant heeft er waarschijnlijk één of meerdere van u gehad in het verleden en gaat er hopelijk nog veel krijgen. Als u deze factor goed toepast heeft u al 25% van uw internet marketing op orde. Wij willen u graag op creatieve ideeën brengen in ons marketingplan voor uw bedrijf.

5. Visitor Interaction

Als het goed is hebben we bij punt 1 t/m 4 ervoor gezorgd dat we eindelijk de mensen naar “onze” website komen. Mooi! Maar nu begint het stukje waar veel marketeers het laten liggen, want in feite hebben ze gedaan waar het om gaat. Een leuke website en veel bezoekers. Natuurlijk is dit 100% waar, maar wat voor reden heeft de bezoeker nu eigenlijk om uw website nog een keer te bezoeken? Of te vertellen aan andere mensen dat zij ook uw website eens moeten bekijken? Wat is het “nut” van uw website?

Het is van belang dat u een relatie creëert met uw klanten niet alleen fysiek in uw Zaak maar ook op uw website, houdt contact met uw doelgroep en (potentiele) klanten. Enkele goed voorbeelden zijn, Een up-to-date assortiment bijhouden op uw website, de menukaart van uw restaurant, een gastenboek, de mogelijkheid om een review te geven over uw dienst, een online gastenboek, Een aanmelding voor een nieuwsbrief voor het ontvangen van de laatste acties…. er zijn heel veel methode om de interactie van uw bezoekers te stimuleren en op een simpele manier de populariteit van uw website te verhogen. Wij vertellen u graag meer hierover in onze sectie Webontwikkeling.

Dit zijn de 5 factoren van Totaal Online Marketing in een samenvatting, we geven u een goed beeld van waar wij ons samen met u mee bezig houden als wij voor u de internet marketing strategie ontwikkelen. Maar u vraagt zich nu natuurlijk af waar die “+” voor staat in Marketing 5+?

Deze “+” staat voor ons, Totaal Online Marketing. Wij zijn de “plus” die achter uw Marketing campagne komt te staan op weg naar (Online) Succes!

12 thoughts on “Wat is internet marketing”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *