Met een blog geld verdienen 7 manieren

Hoe kan je met een blog geld verdienen?

Of je nu een beginnende blogger bent en zoekt naar een manier om geld te verdienen of je bent een pro die de omzet van je huidige blog wil verhogen, ik heb hier 7 manieren om met een blog geld te kunnen verdienen.

Met een blog geld verdienen – 7 manieren

1.Pay Per Click Adverteren

Pay per click, oftewel PPC adverteren is één van de meest simpele manieren om geld te verdienen met een blog.

Door het gebruik van programma’s als Google Adsense of Paypro Ads kan je advertenties weergeven op je blog. Je verdient geld elke keer als een bezoeker op een advertentie klikt.

Dus hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer je potentieel kan verdienen met deze methode.

zoekmachine adverteren

2. Adverteren per duizend weergaven

Met adverteren per duizend weergaven, oftewel CPM (Cost Per Mille) plaats je advertenties op je blog en je krijgt betaald voor elke keer dat een advertentie wordt vertoond.

Terwijl deze methode zeer geschikt is voor beginnende bloggers is deze manier van adverteren beter geschikt voor blogs met veel bezoekers. Hoe meer pagina’s er worden bekeken, hoe meer geld je kan verdienen met dit type adverteren.

3. Affiliate marketing 

Waarschijnlijk een van de meest populaire manieren om geld te verdienen met bloggen.

Affiliate marketing betekent dat je een blog gebruikt om te vertellen over producten en diensten die waarschijnlijk de interesse van je lezers hebben.

Door gebruik te maken van een affiliate netwerk kan je naar relevante producten linken en een commissie verdienen wanneer iemand een product koopt via je link. Het mooiste is dat je de mensen alleen doorstuurt naar het product; je hoeft zelf niet te verkopen.

Om te beginnen met affiliate marketing kijk je naar het onderwerp van je blog. Als je bijvoorbeeld een beauty blog hebt, kan je linken naar relevante beauty producten in je berichten en geld verdienen wanneer iemand het product koopt.

affiliate marketing

 

4. Gesponsorde artikelen

Wanneer je een redelijk populair blog hebt kan je gesponsorde berichten gebruiken om geld te verdienen met je blog.

Met gesponsorde artikelen schrijven mensen of bedrijven een specifiek artikel over hun product of dienst waarna je dit op je blog publiceert. Vaak volgen deze berichten een bepaald formaat, gebaseerd op wat de koper wil.

Gesponsorde artikelen zijn een snelle en makkelijke manier om geld te verdienen, maar het is wel belangrijk om de integriteit van je blog hoog te houden en alleen gesponsorde artikelen te plaatsen die relevant zijn voor je lezers.

5. Betaalde Reviews

Dit lijkt op gesponsorde artikelen, maar je kan ook geld verdienen met je blog door betaalde reviews te plaatsen.

Met deze methode wordt je betaald om een review te schrijven over een product, bedrijf of dienst.

Het bedrag wat je kan verdienen verschilt per review, ik raad je aan om voorzichtig te zijn met betaalde reviews.

Wanneer je geen interesse hebt in het product moet je het niet alleen maar voor het geld doen. Je zou namelijk het respect van je lezers kunnen verliezen.

In plaats daarvan accepteer je alleen betaalde reviews die je aantrekkelijk vind. Wees er ook zeker van dat je een eerlijke mening geeft in je review.

6. Verkoop van (E) Boeken

(E)-boeken zijn een populaire manier om geld te verdienen met bloggen, helemaal als ze relevant zijn aan je blog. Bekijk online aanbieders om te leren hoe je een (E)-boek kan aanbieden. Zo kan je uiteraard boeken aanbieden via Bol.com, maar je kan ook op zoek gaan naar digitale informatie.

(E)-boeken zijn over het algemeen niet duur, maar ze verkopen makkelijk en zijn een goede bron voor inkomsten.

 

7. Donaties

Er zijn maar weinig bloggers die hier een beetje geld mee verdienen, maar ik noem deze mogelijkheid omdat het een goede manier is om geld te verdienen met je blog, zeker als je een groot aantal vaste lezers hebt.

Het is bijvoorbeeld makkelijk om een PayPal “Donation” knop op je blog te zetten. Lezers kunnen een donatie doen die ze zelf bepalen.

Als je voor deze methode kiest, vraag je lezers dan niet steeds om een donatie. Als je content goed is en je wordt gerespecteerd als blogger, dan komen die donaties vanzelf.

Maar het is altijd een goed idee om een kort berichtje te schrijven om mensen te laten weten dat er een donatie knop bestaat. Ga er nooit van uit dat je rijk wordt met deze methode.

Zoals je ziet kan je met een blog geld verdienen met relatief makkelijk te gebruiken middelen. Zelfs voor de beginnende blogger zijn deze tips goed uit te voeren.

Met een blog geld verdienn, conclusie:

Met een blog geld verdienen is echt niet zo lastig als je misschien denkt. Als je één van deze tips (of allemaal) toepast op je blog, dan kan het bijna niet mis gaan.

Maak jij al gebruik van één van deze methodes? Zo ja, welke heeft jou voorkeur? Ik hoor het graag van je.

 

7 thoughts on “Met een blog geld verdienen 7 manieren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *