Geld verdienen met affiliate marketing

 

affiliate marketingAls het gaat over; ”het boosten van je business” of over relax geld verdienen dan denk ik meteen aan affiliate marketing. Affiliate marketing is de op dit moment (mijn eigen mening) de beste methode om wat extra’s te verdienen.Als je natuurlijk wilt doorgroeien heb je hier niet zo een echt mogelijkheid in, maar als het gaat om wat extratjes.. dan zit je bij affilate marekting goed! Vandaag vertel ik de basics van affiliate marketing, dus wat het is en hoe je het als affilaite (dus promoter) hiermee aan de slag kan. En hoe je als buisiness eigenaar ermee aan de slag kan vertel ik in een ander artikel.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing in het kort: Promoten van andermans product voor een stukje comissie van de omzet.

Bijvoorbeeld: Er is een afval trainer genaamd Jim. Jim heeft een geweldige ebook geschreven over afvallen en verkoopt dit op zijn website voor 50 euro. En Sim wilt zijn ebook gaan promoten, ieder keer wanneer er een aankoopt plaats vind via Sim dan krijgt Sim de helft van de omzet (dus 25 euro).

Jim schrijft zich in bij een affiliate netwerk en Sim doet hetzelfde. Sim krijgt daar een persoonlijke link. Als Sim ervoor kan zorgen dat er een aankoop plaats vind via deze persoonlijke link dan krijgt hij de helft.

hoewerktaffiliatemarketing

That’s it! Simple like that ! ;)..

Waar moet ik beginnen?

Een korte stappenplan;

  1. Je schrijft je in bij een affiliate netwerk
  2. Kiest een mooi product uit om te promoten
  3. Je kopieert je link
  4. Link deel je met je vrienden, zet het op je blog, verspreid het over de hele wereld ;)
  5. Je maakt cash!

Dit is natuurlijk heel breed uitgelegd, maar het gaat hier meer over wat het is en de stappen om als affiliate aan de slag te gaan.

Affiliate netwerken

Er zijn op dit moment zoveel affiliate netwerken, maar natuurlijk onderscheiden ze steeds van elkaar. Mijn grootste favoriet en wat ik heel vaak heb gebruikt is Paypro.

Paypro is snel, simpel en betaald je altijd netjes uit. Bij andere affiliate netwerken heb je steeds een minimuum van bijvoorbeeld 100 euro. Of je word eind van de maand uitbetaald en moet je daarop wachten. Maar bij Paypro is dat niet het geval!

Paypro is ook een payment service. Zij kunnen ervoor zorgen dat je betalingen via je website kunt ontvangen. Later zal ik meer schrijven over payment services.

Klik hier om naar paypro te gaan.

Waar promoten?

Je kunt je link het beste gaan delen via Facebook, Twitter, Instagram en noem al die andere sociaal media website maar op.

In zo’n tijd heeft iedereen wel een facebook account.. Als jij bijvoorbeeld het volgende deelt krijg je vast wel paar vrienden die erop klikken;

Heb net deze ebook gekocht en met maar 1 woord; Geweldig!

En naatuurlijk je link eronder ;)

Er zijn natuurlijk meerdere trucjes om producten te promoten, maar dat zal ik dan in een ander artikel uitleggen anders word dit artikel veelte lang.

Hetgeen wat ik je hier heb verteld is als je een affiliate bent, dus de gene die de producten promoot. Je kan natuurlijk ook aan de verkoper kant staan en zo al je producten promoten. Binnen kort zal ik hierover een artikel schrijven.

19 thoughts on “Geld verdienen met affiliate marketing”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *