Zo kun je online geld verdienen dankzij jouw goedlopende webshop

Heb jij een webshop, maar krijg je niet zoveel orders binnen als je had gehoopt? Of ben je op dit moment druk bezig met het ontwikkelen van jouw webshop en wil je direct scoren? Het is heel goed mogelijk om online geld te verdienen met jouw webshop. Je moet alleen weten wat je moet doen. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips die ervoor gaan zorgen dat jij een goedlopende webshop krijgt. 

Organisch of betaald?

Afhankelijk van de strategie die je kiest kun je kiezen voor direct resultaat of voor resultaat op het lange termijn. Als je kiest voor direct resultaat, dan zul je moeten adverteren. Kies je voor het lange termijn, dan hoef je niet te adverteren, maar dan ga je werken aan een SEO strategie om op organische wijze meer bezoekers naar jouw webshop te krijgen. Benieuwd welke strategie meer voor jou van toepassing is? Lees dan vooral verder.

Scoren op organische wijze

Als je met jouw webshop zichtbaar wilt zijn op organische wijze, dan is het belangrijk dat jouw webshop geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Er zijn een aantal stappen die je moet ondernemen om op organische wijze zichtbaar te zijn. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je belangrijke categorieën op jouw shop voorziet van seo teksten, zodat zoekmachines beter begrijpen waar een pagina op jouw shop over gaat. Om seo teksten te schrijven heb je eerst inzicht nodig in jouw doelgroep. Maak een schets van hoe jouw ideale klant eruit ziet. Wat is zijn of haar probleem en waar is hij of zij naar op zoek? Als je dit in kaart hebt gebracht kun je beginnen met een zoekwoord onderzoek. Welke zoekwoorden worden er gebruikt om tot een antwoord te komen op hun vraag of probleem? Deze zoekwoorden kun je dan in jouw teksten gaan verwerken. Zorg in ieder geval dat de volgende punten geoptimaliseerd zijn:

 

  • Schrijf sterke SEO content en houd hierbij jouw doelgroep in je achterhoofd;
  • Verwerk het belangrijkste zoekwoord in je H1;
  • Maak gebruik van H2’s en verwerk daar ook de zoekwoorden in;
  • Schrijf een unieke Title tag;
  • Schrijf een aantrekkelijke meta description.

Direct resultaat zien?

Zoekmachine optimalisatie kan maanden duren voordat je hier effect van zult zien. Wil je direct resultaat boeken? Ga dan aan de slag met Google Ads. Zodra een Google Ads campagne live staat kun je hier direct resultaat mee behalen. Uiteraard is het wel belangrijk dat je de campagne goed instelt, zodat je de juiste personen bereikt en je naast klikken ook conversies ontvangt.