Zelf eten maken

Veel dingen liggen kant en klaar in de winkel en kun je gewoon kopen. Echter is het ook gewoon een optie om je eten zelf te maken in plaats van dat je deze kant en klaar in de winkel koopt. Als je hier tijd voor hebt, kan dit een goede optie zijn om voor te gaan. 

Zelf kaas maken

Zelf kaas maken klinkt als een heel erg lastig proces om doorheen te gaan en om goed te doen. Echter is dit helemaal niet het geval. Het kan namelijk heel erg makkelijk zijn om zelf kaas te maken. Echter moet je hierbij wel op letten bij wat voor kaas je wilt maken. De ene kaas is namelijk makkelijker om te maken dan de andere kaas. 

Eén van de makkelijkste kazen om te maken in mozzarella. Hier heb je namelijk ook helemaal niet zo veel spullen voor nodig. De dingen die je nodig hebt om mozzarella te maken zijn een kaasdoek, volle melk, citroenzuur en een pan. 

Hierbij is het de bedoeling om de melk warm te maken in de pan. Het is niet de bedoeling dat het kookt. Hierbij moet je een beetje van het citroenzuur toevoegen. Als je dit heb gedaan, is het de bedoeling om dit te verwarmen totdat er stukken ontstaan in de melk. De stukken laten zien dat de kaas zich van het water uit de melk scheidt. 

Als deze stukken lang genoeg gevormd zijn, is het de bedoeling om deze in delen te verdelen. Deze delen kun je uit de pan halen en in een kaasdoek wikkelen. Hierbij is het de bedoeling om het overgebleven water uit de kaas te knijpen. 

Op het moment dat je hier klaar mee bent, heb je in principe al een stuk mozzarella. Als je deze een aantal dagen laat drogen, heb je een vers stuk zelfgemaakte mozzarella die erg lekker is om op een pizza te eten. 

Zelf brood bakken

Brood bakken is ook een leuk proces wat je zelf uit kunt voeren. Brood bakken is namelijk iets wat niet al te veel tijd in beslag neemt en redelijk makkelijk is om te doen. Ook kun je het brood zelf voor jezelf wat persoonlijker maken. Dat is natuurlijk erg leuk om te doen. 

De basis van brood is meel, water en gist. Echter kun je er nog een aantal andere dingen aan toevoegen. Vaak worden er verschillende soorten meel gebruikt in een brood. Ook wordt er vaak wat suiker aan het water met het gist toegevoegd zodat het brood nog verder rijst. Zout voor smaak in het brood is ook erg belangrijk. 

Als je als eerst het water met het gist en eventueel suiker bij elkaar toe voegt, is het de bedoeling om deze eerst vijf minuten met elkaar te laten staan. Hierdoor wordt het gist actief. Dit kun je vervolgens bij het meel en het zout in doen. Na dit een tijdje te kneden kun je het een aantal uren laten rijzen. Na het rijzen kun je het brood bakken en heb je een heerlijk brood.