WordPress en Zoekmachine Optimalisatie

WordPress is een CMS, wat staat voor content management systeem. Het enorme voordeel van een CMS is dat je geen programma’s nodig hebt om een website te maken. Je hebt ook geen kennis van HTML, CSS, PHP, Javascript of andere script- en opmaaktalen nodig. Je installeert een CMS en kan deze makkelijk online beheren. Het enorme voordeel van een CMS is dat je overal aan een website kan werken.

Of je nou op de Noordpool of in het hart van het Amazone gebied zit, zolang je toegang hebt tot het internet kan je een CMS based website beheren. Er zijn vele content management systemen, waaronder Joomla, Drupal en Typo3.
WordPress is het meest gebruikte content management systemen ter wereld. Enkele van de grootste websites draaien op WordPress, waaronder cnn.com.

WordPress is ontzettend geliefd omdat het veilig, makkelijk, overzichtelijk en gratis te gebruiken is. Er zijn talloze plugins en thema’s, waardoor je binnen enkele uren een volledige website kan opzetten met allerlei functies. Sommige mensen, die  jaren van geleden wel eens van WordPress hebben gehoord, denken dat WordPress een CMS is om mee te bloggen. Oorspronkelijk was het een CMS voor bloggen maar tegenwoordig wordt WordPress voornamelijk gebruikt om complete websites mee te maken. Als je naast de website dan alsnog een blog wilt gebruiken is dat mogelijk.

Zoekmachine optimalisatie en WordPress plugins

WordPress is een van de beste content management systemen als het op zoekmachine optimalisatie aankomt. Het voordeel van WordPress is namelijk dat WordPress websites over het algemeen erg snel laden. Daarnaast worden pretty URL’s standaard ondersteund, je krijgt mooie URL’s waar je zoektermen in kan opnemen. Dat ziet er niet alleen beter uit, het heeft een enorm voordeel wat betreft zoekmachine optimalisatie. Er zijn talloze plugins te downloaden die speciaal gemaakt zijn ter bevordering van zoekmachine optimalisatie. W3 Total Cache en WordPress SEO zijn twee van de meest gebruikte plugins voor WordPress zoekmachine optimalisatie. 

Met WordPress SEO, gemaakt door een Nederlander genaamd Joost de Valk, kan je een pagina of bericht erg makkelijk optimaliseren. Kennis van zoekmachine optimalisatie heb je amper nodig, als je weet waar je over wilt schrijven en op gevonden wilt worden doet WordPress SEO de rest voor je.

W3 Total Cache bevorderd de Google pagespeed en vele andere zaken die betrekking hebben op zoekmachine optimalisatie. Er zijn nog vele andere plugins waarmee je je website beter kan optimaliseren, in een ander artikel besteden we daar uitgebreid aandacht aan.

Google is gek op WordPress websites

Google neemt WordPress websites erg makkelijk op in de zoekresulaten. Zelfs als je geen plugins voor zoekmachine optimalisatie gebruikt zal je website vrij snel te vinden zijn in Google. De trackback functie, het taggen van berichten, pretty URL’s en de snelle pageload zijn enkele reden waarom Google WordPress websites zo makkelijk opneemt.
Matt Cutts, hoofd van o.a. Google WebSpam, heeft tijdens een WordCamp duidelijk gemaakt dat hij WordPress een fantastisch CMS vindt. WordCamp is een bijeenkomst voor mensen die WordPress gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *