Alles over de online werkplatforms Fiverr, Upwork en Jellow

Ben jij een freelancer en wil je graag op een snelle en makkelijke manier in contact komen met nieuwe opdrachtgevers? Dan raden wij jou aan om eens onderzoek te doen naar diverse online werkplatforms. Een online werkplatform is een website of app waarop opdrachtgevers en freelancers met elkaar in contact kunnen komen om op afstand leverbaar kenniswerk te bespreken. Vervolgens kunnen de freelancers dit werk op afstand uitvoeren en digitaal aanleveren. 

Bedrijven kiezen vaak voor online werkplatformen om jongeren aan te trekken. Daarnaast kunnen zij op een online werkplatform snel een geschikte kandidaat voor een opdracht vinden, aangezien een online werkplatform over een internationaal netwerk beschikt. Freelancers kiezen voor online werkplatforms omdat zij daar veel verschillende opdrachten kunnen vinden. Bovendien helpen online werkplatforms met het snel en gemakkelijk opbouwen van een eigen zakelijk netwerk. 

Een aantal bekende online werkplatforms zijn Fiverr, Upwork en Jellow. In deze blog geven wij jou meer informatie over deze platforms, zodat jij jouw diensten straks ook op (één van) deze platforms kunt gaan aanbieden. Vergeet ook niet om Luminablog.nl te bezoeken voor een overzicht van diverse online werkplatforms. 

Deel jouw talent op Fiverr

Fiverr is een online werkplatform waarop freelancers hun diensten wereldwijd aan kunnen bieden aan klanten. Denk bijvoorbeeld aan vertaalopdrachten, het bouwen van websites en het ontwerpen van logo’s. Door een “Gig” aan te maken op Fiverr geef jij aan welke dienst(en) jij verkoopt. Met een gig kun je jouw talent tonen en kopers voorzien van extra informatie over jou en jouw diensten, zodat zij kunnen besluiten of ze zaken met jou willen doen. Bovendien kun jij op Fiverr ook drie verschillende bundels aanmaken voor de verkoop op je gig-pagina. Op deze manier kun je zelf het tarief van de dienst betalen en geef je kopers meer keuze. Tevens is het op Fiverr mogelijk om een aanbod op maat naar potentiële kopers te versturen. Nadat jij de order van je koper hebt afgerond, zal het geld direct worden overgemaakt naar jouw eigen account. 

Meer weten over dit online werkplatform? Op Luminablog.nl vind je meer over Fiverr.

Bied jouw diensten aan op Upwork

Een ander online werkplatform is Upwork. Op dit online werkplatform kun je als freelancer naar projecten zoeken die bij jouw vaardigheden passen. Tevens kunnen opdrachtgevers ook uitnodigingen sturen die jij als freelancer kunt accepteren. Enkele voorbeelden van opdrachten die je op Upwork tegen kunt komen zijn opdrachten omtrent software ontwikkeling, online marketing, vertalen, schrijven, animatie en klantenservice. 

Nadat je je op dit online werkplatform geregistreerd hebt, zal een medewerker van Upwork door middel van jouw profiel en een video meeting beoordelen of je aan de eisen voldoet en wordt toegelaten op het platform. Daarna kun je reageren op opdrachten die bedrijven op het platform hebben geplaatst. Wanneer een bedrijf ervoor kiest om contact met jou op te nemen om de opdracht verder te bespreken, kun je de details van de opdracht verder vastleggen en bespreken. 

Kom in contact met Nederlandse opdrachtgevers op Jellow

Wil jij graag een eigen zakelijk netwerk opbouwen met voornamelijk Nederlandse klanten? Wellicht is het online werkplatform Jellow dan wel iets voor jou. Op dit online werkplatform zijn namelijk ruim 3.500 Nederlandse opdrachtgevers actief. Allereerst maak je als freelancer een gratis account aan op het platform. Vervolgens kunnen opdrachtgevers die zich hebben aangesloten bij Jellow jouw benaderen of je uitnodigen voor een persoonlijke freelance pool. Op Jellow kun je niet zelf actief op zoek gaan naar opdrachten, maar gaan opdrachtgevers proactief op zoek naar jou door jou toe te voegen aan hun freelance pool en jou relevante opdrachten toe te sturen waarop je kunt reageren.

De conclusie

Om erachter te komen welk(e) online werkplatform(s) het meest geschikt is voor jou, raden wij jou aan om eens een account te maken op zowel Fiverr, Upwork als Jellow. Op deze manier kom je erachter welk(e) platform(s) het beste werkt/werken voor jouw diensten, vaardigheden en jouw manier van het opbouwen van een eigen zakelijk netwerk.