Verhoog je werktempo met etherische oliën

Vermoeid klik je wat op de muis en tik je een aantal bedragen in, terwijl je eigenlijk geen idee hebt wat je aan het doen bent. Is het alweer zo’n dag dat er niks uit je handen komt? Ligt je werktempo de laatste maanden ruim onder het gemiddelde en merk je dit aan je gemoedsrust en de effectiviteit van je bedrijf? Dan wordt het hoog tijd om actie te ondernemen! Er zijn ontzettend veel mensen die in het najaar/winter een werkdip ervaren. Dit heeft alles te maken met de zomer die net voorbij is, geen vooruitzicht op een nieuwe vakantie en de dagen die steeds donkerder worden. Het is niet voor niets dat mensen weer compleet uit hun schulp komen als de lente begint. Ons lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid zon, licht en mooie vooruitzichten nodig om te functioneren. Als dat niet aanwezig is, merken we dat we langzaam in een dip wegzakken. Dit kan niet alleen ons werk beïnvloeden, maar ook een grote invloed hebben op de geestelijke gezondheid. In deze blog leggen we uit hoe je het tij kunt keren door middel van etherische oliën!

De voordelen van etherische oliën op de werkvloer

Etherische oliën worden al jarenlang gebruikt als aromatherapie in spa’s en massagesalons. Het is dan ook niet gek dat je deze altijd verlaat met een geheel ‘zen’ en ontspannend gevoel. Wat als je dit gevoel ook op de werkvloer zou kunnen ervaren? Etherische oliën worden steeds vaker toegepast in alledaags gebruik. Door middel van een stijlvolle aroma diffuser, beschik jij over de mogelijkheid om de heerlijkste luchtjes op de werkvloer te verspreiden. Etherische oliën bieden jou talloze voordelen op de werkvloer.

close-2-nature-aroma-diffuser-300-ml-donker-hout_720x

Zware hoofdpijnen of migraines

Heb je wel eens last van hoofdpijn of migraine op de werkvloer? Met etherische oliën is dit probleem voorgoed verleden tijd. Zij bieden jou verlichting tegen de hoofdpijn, waardoor je met een leeg en rustig hoofd door kunt werken.

Vermoeidheidsklachten

Hulp bij vermoeidheidsklachten: vermoeidheidsklachten komen het vaakst voor op de werkvloer. Je hebt het de avond daarvoor toch te bont gemaakt en de vroege ochtenden beginnen je uiteindelijk op te breken. Etherische oliën hebben een genezende werking op vermoeidheidsklachten en zorgen er bovendien ook voor dat je die avond beter en rustiger in slaap valt. Dat noemen we nog eens een win-win situatie!

Het belang van geuren voor de gemoedsrust

Geuren kunnen de gemoedsrust op de werkvloer beïnvloeden. Uit recent onderzoek blijkt dat geuren een grote invloed hebben op de gemoedsrust bij de mens. Denk zelf maar eens aan je fijnste en prettigste herinnering. Grote kans dat je precies kunt vertellen hoe het tijdens die herinnering rook. Je reukorgaan heeft het bijzondere vermogen om de hersenen te prikkelen bepaalde geuren met gebeurtenissen te linken. Etherische oliën spelen hier goed op in. Er zijn verschillende oliën die het lichaam stimuleren om gelukshormonen aan te maken. Hierdoor voel je je prettiger op het werk en dat resulteert weer in een hoger werktempo.