Studentenbijbaan die bij je past

Als student zit je jammer genoeg vaak krap bij kas. Het is daarom van belang dat je een extra zakcentje bijverdient door middel van een bijbaantje. Maar je wil natuurlijk niet wéér serveerster worden in een restaurant waar je minimumloon verdient. Dit is niet erg aantrekkelijk. Wat wel leuk is, is het in de praktijk brengen van je studie door middel van een bijbaan die bij je studie past!

In dit artikel zal ik stilstaan bij een aantal voorbeelden van bijbanen die bij bepaalde studies passen.

Juridisch adviseur

Studeer je rechten? Dan is het wellicht interessant om juridisch adviseur te worden. Op deze manier breng je je studie in de praktijk door met de kennis die je hebt cliënten te helpen in juridische kwesties. Zo kun je ‘’in het echt’’ zien hoe bepaalde wetten praktisch worden toegepast. Dit maakt de ‘’droge’’ rechtenstudie levendiger. Je ziet waar je voor studeert. Hierdoor zal je gemotiveerder worden! Het zal een stuk makkelijker worden om iedere week door al die dikke boeken heen te komen.

Programmeur

Als je informatica studeert is het een goed idee om een bijbaan programmeren te proberen. Je wordt vast wel eens moe van de eindeloze opdrachten die je moet maken voor je studie. Het kan je dan enorm helpen om eens in de praktijk ervaren hoe het is om te programmeren. Er zijn veel opties voor studenten die als bijbaan willen programmeren. Zo kun je bijvoorbeeld javascript developer worden. Door je studie op deze manier praktisch te maken zul je inzien hoe waardevol het studeren is!

Persoonlijke begeleiding

Voor mensen die psychologie studeren zou het leuk kunnen zijn om persoonlijke begeleider te zijn naast de studie. Dit houdt in dat je personen helpt met bepaalde zaken in hun dagelijks leven. Dit kan variëren van begeleiding bij gezinnen thuis met problematische kinderen, tot het socialiseren van jongeren die moeilijk functioneren. Dit is natuurlijk erg dankbaar werk. Ook deze bijbaan zal je motiveren om je studie af te maken, aangezien je in de praktijk kan zien wat je voor mensen kan betekenen. Hoe waardevol is dat!

Kortom, het is een goed idee om je studie in de praktijk te brengen. Hierdoor zal je gemotiveerd worden om je studie af te maken en zie je het nut ervan in. Zo kan je als rechtenstudent juridisch adviseur worden, als psychologie student kan je persoonlijk begeleider worden en als informatica student kan je een bijbaan programmeren proberen. Een goede combinatie van geld én ervaring. Probeer het eens!