Paypro als betaalsysteem op je website

PayproAls je een eigen website hebt, bijvoorbeeld een blog, dan zou het mooi zijn als je hiermee geld kunt verdienen. Hierdoor kan je de kosten van de domeinnaam en hosting eruit halen en kosten neutraal werken.

Dan is het natuurlijk de vraag hoe je dit het beste kunt realiseren. Hoe kan je ervoor zorgen dat bezoekers kunnen afrekenen op je website? Veel ondernemers denken dat het een hoop geregel is om een contract met de bank af te sluiten voor bijvoorbeeld iDEAL. . Maar dit hoeft helemaal niet ingewikkeld en tijdrovend te zijn! Integendeel, een betaalsysteem is echt makkelijk te realiseren! In dit artikel vind je hierover alle informatie.

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord: Paypro. Paypro is een soort online kassa. Hij is erg makkelijk in gebruik! Het wordt vaak gebruikt voor betalingen via salespages (verkooppagina’s) en digitale producten.

Paypro account

Je kunt gratis een account aanmaken op de website van Paypro. Klik hier om je aan te melden op www.paypro.nl. Hier moet je jouw naw gegevens opgeven. Als je je geregistreerd hebt als bedrijf, moet je een kopie van je ID kaart of paspoort uploaden en een overeenkomst tekenen. Dit ter controle en afdracht van de belasting van Paypro.

Voor particulieren hoef je pas een ID kaart kopie te uploaden, als je verkopen richting de 1000 euro gaan.

Product aanmaken

Je kunt na het aanmaken van een account, gelijk beginnen met het aanmaken van jouw product. Dit kan van alles zijn: informatie brochures, boeken, cursussen tot en met tassen en zonnebrillen.

Bij het product dat je invoert, moet je de naam van je product, omschrijving, betaalmethode en de prijs opgeven. Dit mag een beknopte omschrijving zijn. Als je de gegevens opgegeven hebt, krijg je een eigen betaalknop die je kunt plaatsen op jouw website. Dit is jouw unieke betaalknop voor het product. Het is een stukje HTML code.

Product verkoop

Op je website zul je een bericht of pagina moeten plaatsen waar jouw klanten je productomschrijving kunnen zien. Eigenlijk doe je dit dus tweemaal: op de Paypro website beknopt en op je eigen website doe je dit uitgebreider. Hierbij moet je een goede en duidelijk omschrijving plaatsen met foto’s. Ik adviseer je om deAIDA formule hierbij te gebruiken.

Je kunt verder nog opgeven op welke internetpagina je bezoeker komt, na betaling van je product. Maakt hier een aparte bedankpagina voor op jouw website waar je naar verwijst. Dat is wel zo netjes.

Bij de omschrijving op je website plaats je de betaalknop van Paypro. Je potentiële klanten komen via deze betaalknop op de betaalpagina van PayPro van jouw product, waar ze het product kunnen aanschaffen.
Na betaling van een klant, krijg jij netjes een email met de gegevens van de klant. Dit is ook online in te zien. Vervolgens kan jij zorgen dat jouw klant het product krijgt.

Als je een digitaal product hebt, zoals een e-book, kan je dit door Paypro automatisch laten versturen.

Kosten Paypro

Zodra je een product verkoop via Paypro, kost het geld. Per transactie / betaald product betaal je 1 euro. Daar bovenop komt nog 8,5% van het verkoopbedrag. Niet heel goedkoop, maar daar krijg je ook wel wat voor. Deze software is echt makkelijk te implementeren en ze nemen een groot deel administratie uit handen. Ook houdt Paypro statistieken bij, omtrent de bezichtiging van jouw verkooppagina en eventuele verkopen. Als website / product eigenaar kun je dus met Paypro goed uit de voeten.

Wil jij aan de slag en de kosten van je website en hosting eruit halen?
Klik hier om je aan te melden op www.paypro.nl

Succes met de verkoop van producten op je eigen website via Paypro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *