Online geld verdienen? Laat u adviseren

Er hangen soms schimmige rookgordijnen over het zogenaamd ‘geld verdienen via internet’. Echte ondernemers hebben allang zelf bedacht hoe zij een leuke online handel kunnen opzetten, of beginnen gewoon iets, en raken door schade en schande wijs. Veel sites die met tips komen om geld te verdienen via internet, zijn voornamelijk zelf opzoek naar bezoekers – die als het even meezit klikken op het aanwezige advertentiemateriaal. (Massa is immers kassa luidt het credo). Hebt u te maken met een serieuze website, of gaat het vooral om eigen gewin?

Bezint eer ge begint

Ontvangt u tips over praktische zaken, waarbij u een contract zou aangaan met derde partijen, of met piramide systemen (deze ondernemingen groeien als paddenstoelen uit de grond en lokken mensen om consulent te worden voor hun product, zoals voor het geven van thuisparty’s bijvoorbeeld). Onlangs was hierover een TV uitzending te volgen op NPO waarbij aangegeven werd dat de meeste consulenten niet meer winst maken dan variërend van enkele tientjes per maand, tot enkele honderden euro’s (wat hen véél tijd koste overigens). Dergelijke systemen kosten u veel meer tijd dan wat het oplevert.

Toetsen van uw plannen

Bespreek uw plannen altijd eerst met een financieel adviseur voor een gedegen financiële planning voordat u een verplichting aangaat bij een organisatie. Vele mensen zijn bijvoorbeeld al het schip ingegaan met het Time-Share systeem (waarbij men een vakantie woning koopt, voor eigen gebruik en verhuur; lees er hier meer over) Maar ook allerhande piramide-systemen hebben (klanten werven, die vervolgens ook weer klanten moeten werven om uw inkomsten te garanderen) al voor de nodige financiële slachtoffers gezorgd. Een financieel adviseur behoedt u voor een slechte bedrijfsvoering en voorziet u van onderbouwd bedrijfsadvies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *