Hoe kan je je geld verdienen met social media?

We leven in een tijdperk waar je op veel verschillende manieren je geld kan verdienen. Een van de nieuwste manieren om je geld te verdienen is via social media. Misschien wel een van de meest relaxte banen, wanneer je het goed voor elkaar hebt natuurlijk. Je kan namelijk overal werken en een eigen baas zijn. Voordat het zover is moet je wel goed zijn in wat je doet. Het is daarom niet voor iedereen weggelegd om via social media geld te verdienen. Geld verdienen met Youtube was in het begin veel makkelijker dan nu. Destijds kon je de eerste zijn, nu moet je de beste worden. 

Youtube

Youtube valt ook onder social media. Vroeger was deze platform alleen voor muziek maar al snel kwamen er ook hele andere video’s op het platform. Zo kan je je eigen kanaal hebben met beauty video’s, game video’s of misschien wel een vlogger. In Nederland kennen we aardig wat succesvolle Youtubers die ook daadwerkelijk hun geld verdienen met Youtube. Toch is het lastig om hier in uit te springen. Je moet namelijk iets bijzonders hebben, mensen aantrekken om naar jouw video’s te kijken. Kijk dus ook naar meer tips over social media, om precies er achter te komen wat je nodig hebt.

Instagram

Ook met Instagram kan je geld verdienen. Hierbij zal het vooral om samenwerkingen gaan, dat is dus anders dan geld verdienen met Youtube. Voordat je een samenwerking kan aangaan heb je wel wat volgers nodig. Ze zetten jou namelijk in als marketing stunt. Wanneer je maar 10 volgers hebt moet je zeker kijken naar meer tips over social media om dit te verhogen. Ook hierbij geldt weer dat je ergens uit moet steken en mensen moet aantrekken. 

Tiktok

Een van de nieuwste manieren om via social media nu geld te verdienen is Tiktok. Bij Tiktok zijn er verschillende manieren hoe je geld kan verdienen. Zo kan het zijn dat je een samenwerking hebt, veel views krijgt op je video;s maar het kan ook zijn dat de mensen die jouw video’s bekijken, je cadeaus en geld sturen. Voordat dit gebeurt moet je een fanbase creëren. Dit doe je door leuke en aantrekkelijke video’s te maken. Je kan zelfs een video maken over bijvoorbeeld meer tips over social media. Dit zijn video’s die graag bekeken worden.