Geld besparen of verdienen met een administratiekantoor

Tijd en geld besparen met een administratiekantoor: het kan je misschien vreemd in de oren klinken. Immers, als je zelf je administratie inboekt, dan zal dat toch haast wel goedkoper zijn dan dat je het laat doen? Toch is dat meestal niet het geval. Ten eerste moet je bijvoorbeeld eens kijken hoeveel tijd het je kost om de administratie zelf in te boeken. Voor een ZZP’er kost dit vaak ongeveer 6 uur per maand. Wat is je uurtarief? Wat zijn daarmee je jaarlijkse kosten? Als je die kosten vergelijkt met de kosten van een administratiekantoor – die vaak al aanbieden om voor een bedrag van ongeveer €1.500 per jaar je administratie te doen – ben je dan beter af als je het zelf doet?

Het administratiekantoor heeft er verstand van

Als je zelf geen hartchirurg bent, zul je niet zo geneigd zijn om je grootvader even te voorzien van een bypass aan zijn hart. Boekhouden is ook een vak. Administratiekantoren zijn goed op de hoogte van de fiscale wet- en regelgeving, en van de vereisten die worden gesteld aan een deugdelijke administratie. Zij weten alles van grootboeken, reserveringen, je rechten en je plichten. Zij weten bovendien hoe je met een kleine ingreep meer winst kunt behalen, bijvoorbeeld door je te adviseren om nog voor een bepaald bedrag een investering te doen, zodat je gebruik kunt maken van de investeringsaftrek. Of door je te adviseren om een BV op te richten om je winst te maximaliseren.

Het administratiekantoor werkt sneller dan jij

Het administratiekantoor doet de hele dag niets anders dan administraties inboeken, klanten adviseren, aangiftes invullen, loonbelastingformulieren invullen, salarisadministratie voeren, grootboeken aanmaken en meer van zulks. Ze zijn deskundig op die gebieden en weten hoe de regelgeving is rondom de boekhouding. Zij hoeven er over het algemeen geen handboek naast te leggen om te weten onder welke fiscale regels, boekhoudregels of grootboekrekeningen bepaalde posten vallen. Administratiekantoren beschikken over de juiste kennis en de juiste software om hun klanten optimaal te kunnen bedienen. Maak daar dus dankbaar gebruik van en besteed je administratie uit aan iemand die er verstand van heeft, zoals administratiekantoor At The Promise. Je kunt er veel tijd en kosten mee besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *