Eigen webshop in sieraden starten: zo pak je dat aan

Is het altijd al jouw ultieme droom geweest om een eigen webshop op te starten? Maar heb je deze droom continu laten varen, omdat je bang was om die stap echt te wagen? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Als jouw passie bij het verkopen van sieraden ligt, dan moet je deze kans aangrijpen. Natuurlijk is het wel belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden.

De E-commerce is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Vandaag de dag zijn er duizenden websites in Nederland beschikbaar. Door de coronatijd is dit aantal alleen maar toegenomen en stijgt het aantal mensen wat online koopt met de dag. Dit heeft zowel voor- als nadelen. Allereerst een groot voordeel dat er ook daadwerkelijk meer vraag is naar webshops. Het nadeel is natuurlijk het enorme aanbod. Want hierdoor is het lastiger om boven je concurrentie uit te stijgen. Ben jij benieuwd hoe je dit precies aan moet pakken om succesvol te worden? Wij geven enkele nuttige tips.

Flinke investering

Hou er allereerst rekening mee dat een webshop nooit direct succesvol zal zijn. Het kost eerst geld alvorens je hier daadwerkelijk aan kunt verdienen. Daarom is het niet alleen belangrijk dat je wat spaarcenten hebt om te kunnen investeren, maar ook dat je niet direct een vaste baan opzegt. Het zal echt heel lang duren voordat je genoeg verdient om hier van te kunnen leven. Dat betekent dus ook dat je zeker het komende jaar twee banen zult onderhouden. Dat kost veel tijd en inspanning. Daarom is het zaak dat je iets doet waar je volledig achter staat en waar je passie ligt. Anders hou je het simpelweg niet vol.

Maak een ondernemingsplan

Voordat je van start gaat is het belangrijk om eerst een ondernemingsplan op te stellen. Hier neem je in op wat je precies gaat doen, hoe dit eruit zal zien, hoe je je zult onderscheiden van je concurrentie en hoe je bijvoorbeeld de marketing gaat aanpakken. Daarnaast zal je ook een stukje van de financiën meenemen. Want hoe ga je de komende investeringen allemaal bekostigen. Voor welke uitgaven zal je komen te staan. Een ondernemingsplan is niet alleen prettig om zelf meer overzicht in je doelstellingen te krijgen, maar ook om bijvoorbeeld te bespreken met financieel adviseurs of banken om wellicht een zakelijke lening af te sluiten.

Schakel een online marketeer in

Een mooie webshop bouwen kan tegenwoordig bijna iedereen. Er zijn handige en gebruiksvriendelijke programma’s voor die vrijwel iedereen kan gebruiken. Een mooie webshop zegt dan ook niets over de vindbaarheid van het bedrijf. Daar is nog veel meer voor nodig. Daarom is het verstandig om in elk geval een online marketeer in te schakelen. Deze kan niet alleen samen met jou naar het design en de gebruiksvriendelijkheid van de webshop kijken, maar er ook nog eens voor zorgen dat deze veel beter gevonden wordt. Daarnaast is online marketing zeer toegankelijk. Ook voor kleine bedrijven. Kleine investeringen kunnen heel veel opleveren.