De beste boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers: Een overzicht en vergelijking

Voor iedere ondernemer met een eigen bedrijf is het algemeen bekend dat de boekhouding essentieel is voor het bedrijf. Daarnaast is het ook algemeen bekend dat de meeste ondernemers helemaal niet zo houden van de boekhouding en hier het liefst zo min mogelijk tijd aan spenderen. Daarom is het belangrijk om een goed boekhoudprogramma te hebben, waar je zo effectief mogelijk in kunt boekhouden, zodat je hier niet te lang mee bezig bent. Zo kun jij doen waar jij goed in bent en wat je leuk vindt, maar wat is het beste boekhoudprogramma zzp zorg

Boekhouden zonder ervaring

Er is namelijk best wel een breed aanbod aan boekhoudprogramma’s en wanneer je niet zo goed weet waar je naar op zoek bent, dan kan het zoeken naar het juiste programma voor jouw bedrijf best wel lastig zijn. Wanneer je nog heel erg onervaren bent, dan zou je kunnen kiezen voor Bunni die zich focust op mensen zonder enige boekhoudervaring. Boekhouding hoeft namelijk niet altijd erg te zijn en dat is voor hen het motto. Ook voor Rompslomp is dit het uitgangspunt. Door de app die zij hebben, kun je overal de boekhouding doen en zo kun je het bonnetje meteen scannen. Het hoeft niet altijd zo lastig. 

Overzicht in de rompslomp

Informeronline focust zich op de duurzaamheid en wanneer jij als bedrijf dit graag uit wilt stralen, dan is dit zeker een goede optie. E-boekhouden is een bekende optie en kun je gemakkelijk de kassa bijvoorbeeld koppelen. Zo heb je alles op een plek en wordt het geheel een stuk overzichtelijker. Moneymonk is een andere optie die ook niet al te veel gedoe wil en je zo helpt om het overzicht te behouden. Een moneymonk review is in ieder geval positief en wordt goed beoordeeld. Er zijn dus best wel wat opties om te overwegen, maar het is belangrijk om het jezelf niet te moeilijk te maken.