5x Online Geld Verdienen met Aandelen [2022] Tips & Uitleg

Online geld verdienen met aandelen, hoe doen we dat? Er zijn 5 manieren voor online geld verdienen met aandelen om rijker te worden. Hieronder vind je de 5 manieren met aanvullende tips en uitleg. Dit betreft verschillende mogelijkheden. De een is moeilijk, de ander is makkelijk. Hoe moeilijker het is, hoe hoger het risico tot geld verlies maar ook de kans op veel geld verdienen.

Beleggen in aandelen is de snelste manier voor online geld verdienen. Hieronder 5 tips.

1. Online geld verdienen met Value aandelen

De beste manier voor online geld verdienen met aandelen is middels Value aandelen. Value aandelen houdt in dat je de “koopjes” op de markt uitzoekt. Het betekent dat je een goedkope prijs betaalt voor aandelen van een goed bedrijf. Soms is dit zelfs zo goedkoop, dat de prijs eigenlijk niet verder kan dalen. Hierdoor heb je een laag risico. Daartegenover staat potentieel zeer veel geld verdienen. 

De beste Value beleggers halen gemiddeld 20 – 30% rendement per jaar. In sommige jaren zijn er uitschieters van 80 – 100%. Oftewel: verdubbel je geld in één jaar. Maar natuurlijk lukt dit alleen als je de juiste kennis op doet. Online geld verdienen met aandelen is mogelijk, maar je moet wel eerst kennis opdoen.

Wil je succesvol leren beleggen in aandelen? Bekijk de Happy Investors. Daar vind je meer dan 450+ blogs om een goede belegger te worden.

2. Online geld verdienen met Groei aandelen

Een risicovollere variant zijn groeiaandelen. Dit zijn aandelen van bedrijven die heel snel groeien in omzet. Zo waren vroeger Amazon en Tesla sterke groeiaandelen. Het voordeel is dat zij nog hoger rendement kunnen geven. Zo is Tesla met 2200% gestegen in twee jaar!

Een inleg van 5.000 euro in Tesla zou na twee jaar zijn gegroeid tot 115.000 euro. 

Online geld verdienen met groeiaandelen is snel gebeurt. Het nadeel is dat het veel meer risico bevat. Groeiaandelen gaan sneller failliet en dit betekent 100% geld verlies.

3. Online geld verdienen met Dividendaandelen

Dividendaandelen zijn de langzame schildpadden onder de aandelen. Zij groeien doorgaans langzaam in rendement. Langzaam, maar meestal wel meer zeker. Dividendaandelen zijn dan ook veel minder risicovol dan groeiaandelen. Een groot voordeel is dat je maandelijks of periodiek dividend ontvangt. Dit betekent letterlijk geld op je bankrekening. 

Dividend biedt de meeste zekerheid op online geld verdienen met aandelen. Geduld is een schone zaak! 

4. Online geld verdienen met Day Trading

Is niks je te gek en wil je snel rijk worden met het risico dat je ook snel arm bent? Day trading is de meest risicovolle manier voor online geld verdienen met aandelen. Iedere dag handelen in aandelen kan leiden tot hoge winsten of grote verliezen. Ook dit is een skill waar je veel moet leren alvorens je succesvol bent. 

5. Online geld verdienen met ETF aandelen

Is dit alles te moeilijk voor je? Zelfs de dividendaandelen? Nou, je bent niet de enige. De laatste jaren is ETF beleggen heel populair geworden. Waarom moeilijk doen in het zoeken naar de beste aandelen, als ik ook gewoon de hele stapel kan kopen? Met ETF beleggen is dit mogelijk. Dit is een mandje met daarin 100, 500 of zelfs 9000 aandelen. Je koopt de hele berg. Het enige wat je hoeft te doen is geduld hebben. Na 20 jaar is de gehele berg waarschijnlijk meer waard dan in 2022.

Welke manier voor online geld verdienen met aandelen geniet jouw voorkeur?