Zoek je een ervaren informatiespecialist? Tips & tricks voor ondernemers, recruiters en managers

Ben je een ondernemer? En zoek je een goede informatiespecialist? In de digitale wereld waarin we leven, wordt een goede omgang met informatie steeds belangrijker. Een informatiespecialist kan helpen bij het opzetten en beheren van een professioneel informatiebeleid. Maar hoe vind je een goede informatiespecialist? In deze blog geven we je enkele tips om de zoektocht te vergemakkelijken.

Definieer je behoeften

Voordat je op zoek gaat naar een informatiespecialist is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben wat je precies nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld begeleiding bij het opzetten van een veiligheidsbeleid of ben je op zoek naar iemand die je personeel kan trainen op het gebied van informatieveiligheid? Door je behoeften te definiëren, kun je gericht op zoek gaan naar een specialist die past bij jouw wensen.

Zoek in je netwerk

Vaak wordt de beste informatie gevonden via het eigen netwerk. Vraag eens aan je collega’s, leveranciers of zelfs concurrenten of zij al eens een informatiespecialist hebben ingehuurd en hoe de ervaring was. Van daaruit kun je wellicht een lijst maken met professionals die je kunt benaderen.

Controleer de kwalificaties

Als je een lijst met kandidaten hebt samengesteld, is het belangrijk om te controleren of zij een goede kwalificaties hebben. Een informatiespecialist moet bijvoorbeeld verstand hebben van de wet- en regelgeving op het gebied van informatieveiligheid. Daarnaast moet hij of zij beschikken over de vaardigheden om advies te geven en trainingen te verzorgen. Bekijk de cv’s en neem, indien mogelijk, contact op met referenties om de kwaliteit van het werk te controleren.

Bekijk de tarieven

Voordat je een overeenkomst tekent, is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten voor de tarieven die worden gevraagd. Vergelijk daarom de tarieven van de verschillende kandidaten en kijk wat zij bieden voor het geld dat ze vragen. Let op: goedkoop kan duurkoop zijn. Het is belangrijk om te kiezen voor een kandidaat met een goede kwaliteit, ook al moet je hier wat meer voor betalen.

Maak een proefperiode af

Als je een informatiespecialist hebt gevonden, is het verstandig om eerst een proefperiode af te spreken. Op die manier kun je kijken of hij of zij aan je verwachtingen voldoet en of de samenwerking prettig verloopt. Als het niet klikt, kun je op een goede manier afscheid nemen en op zoek gaan naar een andere kandidaat.

Samenvatting 

Als ondernemer wil je graag zeker weten dat je informatiebeleid in goede handen is. Een informatiespecialist kan je daarbij helpen. Door je behoeften te definiëren, je netwerk te raadplegen, de kwalificaties te controleren en de tarieven te vergelijken, kun je gericht op zoek gaan naar een geschikte kandidaat. Maak ten slotte een proefperiode om te kijken of de samenwerking bevalt. Veel succes met het vinden van een goede informatiespecialist.

Bron: https://www.becis.nl/