Zo regel je de verwerking van de salarissen

Het is voor sommige bedrijven een flinke uitdaging om de salarisadministratie op een correcte manier te regelen. Het is niet alleen je wettelijke plicht als werkgever, maar je werknemers rekenen er ook op dat ze op tijd en volgens alle wettelijke regels worden betaald. Het is voor hen heel vervelend als een salaris niet op tijd wordt overgemaakt, of als er naderhand correcties moeten worden doorgevoerd. De salarisverwerking regelen vraagt echter flink wat specialistische kennis. Je kunt er als bedrijf voor kiezen om dat volledig in eigen hand te houden of het uit te besteden.

Universele payroll oplossing

Door gebruik te maken van een branche onafhankelijke payroll oplossing voor het uitbetalen van de salarissen zijn veel fouten te voorkomen. Ook kost het minder tijd om de salarisadministratie op deze wijze te doen. Er wordt bij die systemen met name veel tijd bespaard door de werknemers zelf voor hun eigen administratie verantwoordelijk te maken. Zo kunnen ze met een app zelf de ziek- en weer beter meldingen doen, vakanties en vrije dagen regelen, declaraties regelen, en de urenregistratie doen. De systemen zijn van automatische controles voorzien. Daardoor krijg je vanzelf meldingen als er twijfelachtige data wordt ingevoerd.

In eigen beheer

De voordelen van een systeem voor salarisverwerking dat ontworpen is door specialisten is, dat er gebruik kan worden gemaakt van de kennis die in de eigen organisatie niet altijd standaard aanwezig is. Zo is het voor degenen op de salarisadministratie erg tijdrovend om alle wettelijke wijzigingen bij te houden. Bij een systeem voor salarisverwerking worden die wijzigingen vanzelf opgenomen in de software, evenals de actuele CAO-afspraken. Er worden bovendien allerlei controles uitgevoerd. Daardoor is de kans op fouten erg klein en worden de salarissen gegarandeerd volgens alle wettelijke regels en op tijd uitbetaald.

Uitbesteden

Als er echt niet voldoende specifieke kennis over de salarisadministratie in je organisatie aanwezig is, kun je de salarisadministratie uitbesteden aan specialisten. Desondanks kan er dan gebruik worden gemaakt van de software voor de salarisverwerking die jij zelf hebt gekozen en waarvoor je betaalt. Daarmee wordt voorkomen dat je bedrijf gedwongen wordt om met een systeem te werken dat niet bij je branche past. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een geavanceerd autorisatiesysteem hoef je niet bang te zijn dat je bedrijfsgegevens op straat komen te liggen.