Zakelijke VPN voor zzp’ers, dit zijn de voordelen!

Grote bedrijven, universiteiten en andere belangrijke openbare instellingen maken al jarenlang gebruik van een beveiligd netwerk, ook wel VPN genoemd. VPN staat voor Virtual Private Network en biedt de mogelijkheid om binnen het wijde web een veilige verbinding te maken. Zakelijke VPN is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Sterker nog: zelfs VPN verbindingen voor recreatief gebruik van het internet worden steeds vaker gemaakt. De vernieuwde cookiewet en de sleepwet van de overheid geven de gemiddelde burger een onveilig gevoel. Ze hebben het idee dat hun privacy in het geding komt. Daarom wordt VPN ook voor de gemiddelde burger steeds interessanter.

Zakelijke VPN mag zeker niet ontbreken. Het is immers noodzaak dat belangrijke gegevens binnen een bedrijf beschermd worden. Een zakelijke VPN is dan ook voor ieder bedrijf aan te raden. Groot, klein, freelancers, mkb-ers, grote organisaties en eenmanszaken. Maar wat zijn de voordelen van een zakelijke VPN voor zzp’er? En voldoet de goedkoopste VPN altijd aan je wensen of ben je eerder gebaat bij een duurder pakket? Wij zochten het uit!

Publieke wifi netwerken gebruiken

Als zzp’er zal je waarschijnlijk veel tijd buiten de deur doorbrengen. Vaak probeer je onderweg nog eventjes je mailtjes te checken, opdrachten te controleren en afspraken te maken. Hierbij maak je gebruik van je tablet, telefoon of laptop. Sommige zzp’ers vinden het ook fijn om verder te werken in een koffietentje of restaurant. Ongestoord in een andere omgeving met lekkernijen binnen het handbereik. Wij snappen dat heel goed, toch zit hier ook een keerzijde aan. Om te kunnen werken is er meestal een internetverbinding nodig. Die verkrijg je als zzp’er door gebruik te maken van de publieke wifi netwerken. Maar wist je dat dit heel gevaarlijk kan zijn voor jouw persoonlijke- en zakelijke gegevens?

Bij publieke wifi netwerken is er altijd een beheerder. Deze heeft inzicht in al het internetwerkeer op zijn netwerk. Kwaadwillende hackers kunnen zo dus toegang krijgen tot jouw persoonlijke (bedrijf)gegevens. Wanneer je gebruik maakt van een openbaar wifi netwerk, wordt er dan ook aangeraden om nergens in te loggen of gevoelige informatie te delen. Dit kan lastig zijn als je buitenshuis probeert te werken.

Met een zakelijke VPN verbinding kun je altijd veilig gebruik maken van een publiek wifi netwerk. De VPN server versleuteld alle data die gebruikt wordt. Hierdoor kunnen getrainde hackers niks met de informatie. Daarnaast zorgt de Nederlandse VPN er ook voor dat de data die naar jou verzonden wordt ook versleuteld is. Zo kan het niet voorkomen dat binnenkomende mails alsnog onderschept kan worden.

Landen met censuur omzeilen

Wanneer je voor het werk vaak lange reizen maakt, zal je vast wel eens op de censuur van sommige landen zijn gestuit. Zo is het in China bijvoorbeeld niet mogelijk om Gmail of Youtube te gebruiken als je geniet van een Nederlands IP-adres. Als je bedrijf gebruik maakt van deze diensten, kan dit ontzettend vervelend zijn. Dankzij jouw zakelijke VPN verbinding kan je de blokkades omzeilen en gebruik maken van iedere dienst, wel zo handig!

Goedkope VPN?

Over het algemeen raden we VPN voor ieder bedrijf aan. Of deze nu groot of klein is. Toch is het als zzp’er vaak niet nodig om dure zakelijke pakketten aan te schaffen. Vaak voldoet een goedkoop particulier pakket. Vergelijk daarom goed de inhoud van de pakketten en bedenk van welke diensten jij als zzp’er gebruik maakt. Zo bespaar je eenvoudig op een veilige internetverbinding!