Wat te doen wanneer je geen goede domeinnaam kunt verzinnen

Het is geen kleine taak om je definitieve domeinnaam te kiezen. Deze naam zullen jouw bezoekers bovenin de zoekbalk zien staan en wellicht ook willen onthouden voor een volgend bezoek aan jouw website. Is het dus belangrijk dat deze naam onmiddellijk aanspreekt. Misschien wil je wel dat jouw domeinnaam hetzelfde is als de naam van jouw online bedrijf. Dan staat er nog meer druk op de juiste naam kiezen. Om je wat op weg te helpen, geven we je deze tips.

Eigenschappen van een goede domeinnaam

Misschien heb je al een leuke domeinnaam in gedachten, maar is het niet de ideale naam. Denk bijvoorbeeld aan namen die erg lang zijn of een woordspeling hebben. Dit kan een passende naam zijn, maar is niet erg handig voor je bezoeker om in de zoekbalk te typen.

Kies daarom bij voorkeur voor een niet al te lange naam die goed te onthouden is. Wanneer jouw domeinnaam met gemak wordt uitgesproken en ook simpel te schrijven is, zal dit voordelen hebben.

Haal inspiratie uit andere domeinnamen

Kun je echt niets bedenken? Kijk dan eens naar succesvolle domeinnamen of domeinnamen die jij mooi vindt, en haal daar je inspiratie uit. Hebben jouw favoriete namen bijvoorbeeld allemaal dezelfde hoeveelheid lettergrepen? Of hebben ze allemaal een diepere betekenis of zijn ze juist recht voor zijn raap? Zo kom je steeds een stapje dichterbij jouw perfecte domeinnaam reserveren.

Focus totaal ergens anders op

Soms wil je zo graag iets bedenken, dat het juist niet gaat lukken. In dat geval is het een goed idee om totaal iets anders te gaan doen. Pak even een andere taak op of zet Netflix aan. Kom morgen na een goede nachtrust weer eens op terug. Vaak doet dat wonderen.

Vraag eens rond

We kunnen niet alles alleen. Soms hebben we wat hulp nodig, ook om wat inspiratie te doen. Het kan enorm helpen met wat mensen te gaan zitten voor een goede brainstorm. Of loop even langs om te vragen of iemand nog een idee voor je heeft.

Zodra je een naam hebt bedacht waar je je redelijk zeker over voelt, kun je wat mensen langsgaan om wat meningen te verzamelen: is er over het algemeen enthousiasme over de naam, of hebben anderen een goede suggestie of aanpassing? Luister uiteindelijk naar jezelf en doe wat goed voelt, maar van tevoren wat goedkeuring krijgen is altijd fijn.

Extra tip: Weet dat je domeinnaam verhuizen altijd een mogelijkheid is. Heb je jouw domeinnaam gekozen en gereserveerd, maar ben je nu niet helemaal tevreden met de service die je krijgt of kosten die je betaalt? Zonder problemen behoud je je domeinnaam maar zet je deze over naar een andere partij. Op die manier blijf jij tevreden met je naam, en waar deze geregistreerd staat.