Waarom zou ik kiezen voor een investering in diamanten juwelen?

Diamanten zijn een uitstekende aanvulling op iedere beleggingsportfolio. Het maakt hier niet uit welke vorm je kiest. Het is goed om op tijd te investeren in de juiste diamanten. Kies voor diamanten waar je geld mee kunt verdienen. Het is natuurlijk slim om niet op basis van je emoties een diamant te kopen. Dan is het geen belegging, maar een aankoop. Koop met een slimme aanpak. Kijk ook naar de ontwikkeling van de diamantenprijzen over de laatste jaren.

Hoe heeft de juwelenmarkt het afgelopen jaar gedaan?

Er gaat veel geld om in de wereld van diamanten. Een wereldberoemde juwelier Tiffany en Co hadden een omzet van bijna een miljard. Ze verdienden hiermee 140 miljoen dollar. Andere diamanten giganten zien ook een stijging in de vraag van diamanten. Procentueel gaat het om grofweg twee procent. Een stijgende trend dus. De prijs is echter ook afhankelijk van het aanbod.

De toename van de vraag is goed te merken in de Verenigde Staten, Japan, Hong Kong en ook China en India. Het aanbod is relatief stabiel, wat de prijzen dus laat stijgen.

Wat betekent dat voor mijn investering in diamanten juwelen?

Het is nu eigenlijk een goede tijd om te gaan investeren in diamanten. Het is slim om te investeren in een bloeiende en groeiende markt. De diamantenexperts zien over de hele wereld een stijgende vraag van consumenten naar juwelen en diamanten. De groeiende economie├źn helpen hier uiteraard ook sterk bij. De waarde zal nog vele jaren door blijven stijgen is de verwachting.

Waar moet ik op letten bij het onderzoeken van mijn investering?

Het is belangrijk om te kijken naar de waarde van de diamant en niet zo zeer hoe deze eruit ziet. Het is leuk als jouw diamanteninvestering er ook mooi uit ziet. Het gaat echter om een groei in waarde en niet direct wat jij persoonlijk mooi en leuk vindt. Kies voor diamanten met een hoge kwaliteit. Kwaliteit zal altijd haar waarde houden. Het is belangrijk om ook te kiezen voor gecertificeerde diamanten. Het onderbouwt de waarde voor de aankoop en wederom bij de verkoop. Het is dan ook een gezonde investering.

Laag kopen en hoog verkopen

De basis van iedere succesvolle transactie is laag verkopen en hoog verkopen. Het aankopen van diamanten is natuurlijk wat complexer dan een andere belegging. Je moet kijken welke waarde de steen heeft en ook hoe men tot deze waarde is gekomen.

Net als bij andere beleggingen is het slim om een specialist in te schakelen bij het aankopen van een diamant. Baunat diamonds kan je hier zeer goed bij helpen. Het is mogelijk om via hun de beleggingsdiamanten te kopen. Ze hebben hier hun eigen specialisten voor. Wanneer je aangeeft, dat het gaat om een belegging kunnen ze je vaak snel en goed helpen.

Duur?

Natuurlijk zou je kunnen denken, dat hierdoor de diamanten wat duurder zijn. In vergelijking met de normale diamanten handelaren en juweliers zijn de prijzen zeer aantrekkelijk. Baunat diamonds haalt hun diamanten namelijk rechtstreeks vanaf de diamantenfabrieken en zonder tussenhandelaren bieden ze het online aan.

Rijfstraat 2-4, 2018 Antwerp (Belgium)