Waarom een webdesigner inschakelen?

Als ondernemer ben je dagelijks op zoek naar manieren om jouw bedrijf nog succesvoller te maken. Het beheren van een eigen website is een dagelijkse klus. Tegenwoordig vind je genoeg starterspakketten om als amateur een mooie website neer te zetten. Helaas zegt de uitstraling van de website niet altijd wat over de vindbaarheid hiervan. Hierdoor denken veel ondernemers dat hun website beschikt over een geweldige kwaliteit, maar de realiteit er toch heel anders uit ziet. Websites worden moeilijk gevonden door potentiële klanten en werken beneden maat. Dit alles draagt bij aan een minder succesvolle onderneming. Een webdesigner kan jou hierbij helpen. Wij geven je 5 redenen waarom je een webdesigner moet inschakelen om jouw bedrijf succesvoller te maken.

1.         Webdesigners verstaan hun vak

Het is ontzettend gemakkelijk om met behulp van de sleep & plaats techniek van WordPress en fatsoenlijke website in elkaar te knutselen. Als zelfs dit te lastig is, ken je altijd wel iemand in de buurt die voor een kleine honderd euro een website voor je wilt bouwen. Veel ondernemers snappen dan ook niet de noodzaak van een (peperdure) webdesigner. Waarom zou je zo veel geld uitgeven als je het ook gemakkelijk zelf kunt doen of ergens anders goedkoper uit bent? Het antwoord is simpel: webdesigners verstaan hun vak. Zij zijn elke dag bezig om te innoveren, weten precies welke trucjes ze kunnen gebruiken om jou vindbaar te maken in elke zoekmachine, zijn creatief en kennen alle kneepjes van het vaak. Een webdesigner komt altijd met een doordacht en functioneel plan. Het ontwerpen van een website is en ware kunst, elke vorm moet ergens voor dienen om de klant te bereiken en te activeren. Zeg nou zelf: dit gaat jou toch allemaal boven de pet? webdesigner

2.         Verhoogde gebruiksvriendelijkheid van een website

Als je als amateur een website bouwt, zal je vrijwel altijd veel aandacht besteden aan het uiterlijk. De uitstraling van de website moet on-point zijn om de aandacht van veel klanten te trekken. Deze gedachtegang is erg logisch, maar niet altijd even juist. Een zoekmachine geeft jouw website ‘punten’ voor usability, oftewel de gebruiksvriendelijkheid. De klant moet binnen enkele klikken kunnen vinden wat hij zoekt. Een webdesigner heeft verstand van het design op een website. Hij weet als geen ander hoe de usability van een website verhoogd moet worden. Zo zullen potentiële klanten eerder bij jouw website terecht komen en genieten ze van optimaal gebruiksgemak.

3.         Denken aan de SEO

Een website kan nog zo mooi zijn, maar als deze niet gevonden wordt heb je er weinig aan. Denken aan de SEO is voor amateuristische websitebouwers vaak enorm lastig. Zij weten niet waar hun website aan moet voldoen om hoger te scoren in zoekmachines zoals Google. Een webdesigner is continu gefocust op de kwaliteitseisen van de zoekmachines. Hier speelt hij dan ook mooi op in, waardoor jouw website hoger scoort en eerder gevonden wordt. Zo zorgt hij voor goed functionerende landingspagina’s, maakt hij een leuke blog aan en geeft hij klanten de mogelijkheid om recensies te schrijven.

seo optimalisatie