Waarom is een animatievideo effectief?

Animatievideo is een populaire marketinginstrument om een verhaal duidelijk uit te leggen aan de bestemde doelgroep. Ongeveer twee derde van de bevolking zijn visuele leerlingen en vrijwel alle  informatie die naar het brein van de bezoeker gaat, is visueel. De helft van het brein neemt inspanningen in beslag, omdat volgens biologen het zicht het meest dominante zintuig van het brein is. We delen graag met jou waarom animatievideo’s effectief zijn. Je leest het hier onder.

Animatie houdt de aandacht

Bezoekers hebben een korte concentratie en daarom besteden zij niet veel tijd aan een video. Een animatievideo moet emotie opwekken om de kijker geïnteresseerd te houden. In het algemeen wordt een animatie niet gezien als reclame als het vermakelijk is. Hierdoor kan de aandacht behouden worden.

Animatie maakt het makkelijker

Door gebruik te maken van animatie hoef je geen rekening te houden in hoeverre het realistisch is. Hiermee wordt bedoeld dat er geen rekening hoef worden gehouden met de wetten van de natuur en logica. Hierdoor kan je complexe onderwerpen eenvoudiger uitleggen op een leuke en eenvoudige manier. Een animatiefilmpje laten maken zal zeer effectief zijn, omdat je elk onderwerp aantrekkelijker kan maken voor de kijker.

Animatie neemt je terug in de tijd

Veel mensen doet animatie denken aan hun jeugd. Een animatie kan het gevoel geven dat je terug in de tijd gaat. De kracht van nostalgie neemt alle emoties en depressies weg, waardoor er alleen vrolijke emoties ontstaan. Vrolijke emoties zijn de perfecties emoties om op te roepen in jouw marketinguitingen.

Amusant

Het is zeer belangrijk dat je de bezoekers vermaakt. Mensen worden in het algemeen graag vermaakt, dus maak je animatievideo plezierig. Kijkers zullen je animatievideo sneller onthouden. Dit kan er voor zorgen dat je meer brand awareness of een hoger conversie genereert.

Profijtelijk

Eén van de grootste voordelen van een animatievideo is dat een animatievideo erg voordelig is. Een normale animatievideo laten maken, kan meer dan tweeduizend euro kosten. Gelukkig kan je bij View Glue Animatiestudio voordelig een animatie video laten maken.