Waarom beleggen? De 3 grootste voordelen van beleggen!

Wel of niet beleggen? Dat is de vraag waar veel mensen mee worstelen. Het voelt immers veel veiliger om je geld op een spaarrekening te zetten. Zo weet je immers zeker dat je geld in elk geval niet minder waard wordt. Desondanks overwegen steeds meer mensen om toch te beleggen. Dit heeft vooral met de historisch lage rentepercentages die banken bieden te maken. Door te beleggen kan je rendement opbouwen. Dat klinkt zeer interessant, maar hoe gaat dat precies in zijn werk?

Is beleggen voor beginners een slim idee? Dat is de vraag die jij probeert te beantwoorden. Natuurlijk kan iedereen wel stellen dat geld ook geld kan maken, maar je wil wel eerst resultaat zien. Zodra je in aandelen belegt, investeer je jouw geld in een onderneming. Zodra de onderneming succesvoller wordt, zal jij meedelen in de winst en wordt het geld meer waard. Hier hoef je weinig moeite voor te doen. Natuurlijk komt het ook voor dat een onderneming geld verliest. In dat geval kan de koers dalen en daarmee ook jouw geld minder waard worden. Er zitten dan ook wel degelijk enkele risico’s aan beleggen verbonden. Als je het echter slim aanpakt, kan je van enorm veel voordelen genieten. Waarom beleggen? Wij zetten de 3 grootste voordelen voor jou op een rijtje!

1.         Aantrekkelijk rendement

Waarom zouden mensen het risico van beleggen nemen? Het is toch zonde als je verdiende geld minder waard zal worden? Misschien, maar in de meeste gevallen word je wel degelijk beloond voor het nemen van dit risico. Je kunt zonder al te veel moeite te doen van een flinke prijsstijging in jouw aandeel profiteren. Daarnaast bieden ook veel bedrijven dividend uit aan aandeelhouders.

Laten we nu eens kijken hoe hoog jouw rendement zou zijn als je al je geld op een spaarrekening zet. Met een rentepercentage van gemiddeld 0,03% zal dit weinig opleveren op de lange termijn. Door te beleggen profiteer je veel sneller van een aantrekkelijk rendement. Hoe langer je belegt, des te groter de kans dat je meer rendement kunt behalen.

aantrekkelijk rendement

2.         Het kost weinig tijd en moeite

Beleggen is niet al te moeilijk. Zodra je een goede keuze hebt gemaakt, is het enkel een kwestie van de tijd uitzitten en hopen dat je veel rendement kunt behalen. Het kost je dus weinig moeite om jouw aandeel te verhogen. Daarnaast geniet je van een zogenaamd passief inkomen. Hiermee wordt het dividend bedoeld dat jaarlijks wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders. Hierdoor profiteer je van een fijn extra inkomen op regelmatige basis.

3.         Rente-op-rente

Beleggen doe je natuurlijk om uiteindelijk meer rendement te behalen. Het grote voordeel van beleggen is dat het hier niet bij blijft. Je geniet van het zogenaamde ‘rente-op-rente’ principe. Hiermee bedoelen we het gegeven dat je de geboekte winsten telkens opnieuw kunst beleggen op de aandelenmarkt. Hierdoor maak je winst van geld dat je door de belegging hebt gekregen. Een snoepje uit eigen zak dus!

Wie slim belegt kan hiermee enorm veel geld ‘maken’. Veel mensen zien het dan ook als kunstvorm om zoveel mogelijk rendement te behalen en de winst weer te verspreiden over nieuwe aandelen. Rente-op-rente!