Verge: een eerlijke digitale munt

 Er zijn steeds meer digitale munten op de markt, het begon met Bitcoin en is momenteel uitgegroeid tot maar liefst 919 maar er zijn er twintig die er echt toe doen. Eén van die twintig cryptomunten is Verge. Het team dat achter Verge zit, begon als DogeCoinDark in 2014 maar heeft in 2016 de naam veranderd naar Verge. Zij laten zien dat ze serieus bezig zijn met digitale munten en dat de munt serieus genomen moet worden. Het team dat Verge heeft ontwikkeld wilde met name een eerlijke munt ontwikkelen. Dit hebben ze verwezenlijkt door een gedecentraliseerde munt te maken en vervolgens ligt de macht niet bij een kleine groep maar bij alle ontwikkelaars, gebruikers en teamleden. De eerlijke munt Verge is steeds populairder geworden met name door zijn snelle transactietijd, daarover lees je hieronder meer. Een keuze die de ontwikkelaars van Verge ook hebben gemaakt is om een grote hoeveelheid munten te maken. Grote concurrenten zoals Bitcoin en Litecoin hebben maximaal 20 of 84 miljoen munten in omloop. Verge kiest ervoor om ieder jaar (sinds 2016) maar liefst één miljard munten op de markt te brengen. Dit betekent dat het aanbod erg hoog is dus de prijs momenteel nog relatief laag.

Een super korte transactiesnelheid

De allerbelangrijkste reden voor veel mensen om voor Verge te gaan is de korte transactiesnelheid. Bitcoin heeft 10 minuten nodig om een block op een blockchain te verwerken, daarna kwam Litecoin met 2,5 minuut. Verge deed er nog een schepje bovenop en kan maar liefst binnen 30 seconden een block op een blockchain verwerken. Dat betekent dat je vrijwel nooit meer hoeft te wachten op een transactie of ander proces binnen Verge. Voordat je het weet is de transactie al gedaan. Een goede reden voor ondernemers, handelaren en beleggers om voor deze munt te kiezen. Doordat er steeds meer mensen geïnteresseerd raken in Verge en de munt gaan aanschaffen, stijgt de waarde van de munten gestaag. De waarde van digitale munten kan net als bij conventionele valuta fluctueren. Er zijn verschillende factoren die dat bepalen waaronder de vraag en aanbod kwestie. Verge kan overigens ook 100 transacties per seconde aan. Dit is in vergelijking met Bitcoin die maar 5 transacties per seconde aan kan en PIVX met 50, een gigantisch aantal. Nogmaals, je zult met Verge dus nooit problemen hebben met de snelheid van het verwerken van transacties en dergelijke. Redenen waarom steeds meer munthouders voor deze coin gaan kiezen.

De voordelen van digitale valuta zoals Verge

Het gebruiken van de digitale valuta is de laatste jaren steeds populairder geworden. Een groot voordeel is dat sinds de opkomst van digitale valuta er steeds meer verschillende digitale munteenheden bij zijn gekomen. Je kunt dit als voordeel zien omdat je dan een goede passende munteenheid kunt kiezen zoals Verge. Het is handig dat er geen monopolie is op het gebied van digitale valuta, dan zou één munt de hele markt bepalen. Verder zijn er veel voordelen aan het gebruiken van digitale munten zoals de veiligheid. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat digitale valuta een stuk veiliger zijn dan conventionele valuta. Er kan makkelijk gestolen worden en dat kun je goed voorkomen. Ook is het mogelijk om verschillende valuta te bewaren in één wallet, wat het een stuk makkelijker maakt om jouw tegoed bij te houden. Een bank is vaak gesloten en heeft mensen in dienst die een akkoord moeten geven. Dat betekent dat er vaak een tijdje overheen gaat voordat de transacties verwerkt is. Dit verschilt per bank maar geen enkele bank met conventionele valuta kan op tegen de transactiesnelheden van Verge. Zo hoef je dus nooit meer te wachten op een transactie, binnen 30 seconde staat het op het gewenste account.

Kies voor Verge via een extern platform

Je kunt bij alle digitale munten een hoeveelheid munten aanschaffen in het eigen platform. Verge heeft een eigen online platform waar de munten te koop zijn en verhandelt kunnen worden. Maar het is een betere keuze om een extern platform zoals Bitvavo te gebruiken. Een extern platform heeft namelijk meerdere digitale munteenheden in zijn aanbod. Dat betekent dat jij Verge kunt gebruiken maar dat je daarnaast ook kunt werken met Bitcoin en andere digitale munten. Het is gemakkelijker om een algemeen account te hebben, zo kun je in één wallet alle verschillende digitale valuta’s bewaren. Mocht je naast Verge met andere munteenheden willen gaan werken dan moest je naast Verge weer een account aanmaken. Het is een stuk eenvoudiger en veiliger om alles op één plek te bewaren door te kiezen voor een extern platform dat meerdere digitale valuta aanbiedt. Vaak heeft een platform met meerdere digitale munten namelijk ook een snellere transactie tijd tussen de verschillende accounts. Gelukkig is dat bij Verge geen probleem want die hebben al een razendsnelle transactie tijd. Controleer wel altijd van tevoren of het platform waar jij wel wilt aanmelden betrouwbaar en veilig is. Je wilt namelijk niet dat jouw geld en digitale valuta in verkeerde handen terecht komen.

Bescherm jouw account en kapitaal goed

Om er zeker van te zijn dat jouw account en kapitaal niet in verkeerde handen terecht komt, kun je ook zelf een aantal maatregelen nemen. Na het controleren van de veiligheid en betrouwbaarheid van het platform, moet je inloggegevens aanmaken. Als je kiest voor inloggegevens met een sterk wachtwoord met een willekeurige combinatie van cijfers, letters en tekens dan is het lastig om dit wachtwoord te achterhalen. Het is aan te raden om persoonlijke informatie in het wachtwoord te vermijden. Ook kun je in veel gevallen kiezen voor een twee-factor authenticatie, wat voor nog meer veiligheid zorgt. Je kunt dan alleen inloggen met de mobiele telefoon die jij aan jouw account hebt gekoppeld. Bij het inloggen wordt er gevraagd om een code in te vullen, die naar jouw mobiele telefoon is verstuurd. Alleen jij hebt dus toegang tot deze unieke code en kunt op die manier inloggen op jouw account. Dit is een extra maatregel om ervoor te zorgen dat hackers en andere internetcriminelen jouw account niet binnen kunnen komen.