Slimme tips om online geld te besparen en verdienen

Aan het eind van de maand een beetje geld over houden

Wat je spaardoel ook is, het is altijd fijn om te kunnen besparen of wat extra’s te verdienen. Vooral als dat eenvoudig gaat. Dankzij het internet is het tegenwoordig makkelijker dan ooit om op een slimme manier te zorgen dat je aan het eind van de maand wat centjes over hebt – in plaats van andersom. Online geld verdienen en besparen doe je niet via verdachte websites die beloven je binnen een week miljonair te maken, maar door het maken van verstandige keuzes. Maak gebruik van alle mogelijkheden die online informatie je biedt.

Niet meer blind voor prijzen bij de concurrent

Het geheim achter online besparen zit hem in het inzicht in prijzen. In de tijd voorafgaand aan het internet was het lastig om te achterhalen wat het prijsverschil tussen meerdere partijen was. Als je geluk had, had je genoeg tijd om bij twee verkopers of leveranciers prijzen te checken en een keuze te maken. In de meeste gevallen ging je echter jarenlang in zee met een vertrouwde partij, zonder te weten hoeveel geld je daarmee liet liggen. Maak gebruik van het internet en vergelijk prijzen. Voor doorlopende zaken zoals je telefoonabonnement en je energiecontract kan je tenminste elk jaar een check doen of je nog steeds goed zit. Ook voor eenmalige zaken is het echter verstandig om online keuzes te vergelijken. Doe dit voor grote aankopen zoals je wasmachine, maar ook bijvoorbeeld die leren tas die je op het oog hebt. Met een kleine zoekactie vind je snel de laagste prijs en bespaar je tientallen tot honderden euro’s. Makkelijk verdiend!

In één klap honderden euro’s besparen: vergelijk online je zorgverzekering

Je zorgverzekering vergelijken is een van de slimste manieren om online geld te besparen. Omdat de zorgverzekering een grote kostenpost is, zijn de prijsverschillen en daarmee de potentiële besparing ook groter. De premies van zorgverzekeringen wijzigen elk jaar, evenals jouw persoonlijke situatie. Doe daarom jaarlijks voor 1 januari online de check wat de beste polis voor jou is in het nieuwe jaar. Grote kans dat je meer dan €100 kunt besparen met deze eenvoudige stap.

Naast besparen ook meer verdienen?

Als je de smaak te pakken hebt van het online besparen, is online geld verdienen ook interessant voor jou. Trap niet in “snel rijk worden” programma’s, maar kies voor verstandige methodes om een elke maand een extra zakcentje te vergaren. Meedoen aan enquêtes is voor iedereen mogelijk en een van de meest eenvoudige manieren. Als je bepaalde skills hebt, zoals grafisch ontwerpen, kun je als freelancer aan de slag. Dat is heel toegankelijk geworden dankzij crowdsourcing websites, waarbij iedereen ook zonder connecties met een opdracht kan starten.

Bron: Overstappen.nl – zorgverzekering 2018 vergelijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *