Met shortlease hoeft een dure bak rijden geen dure grap te zijn

De combinatie weinig liquide middelen en een auto leasen gaat eigenlijk niet goed samen. Echter geldt niet voor iedereen en altijd. Er zijn soms middenwegen die je een heel eind richting Rome op kunnen duwen.

Een maand lang cruisen

Een auto leasen voor een maandje klinkt misschien vreemd in de oren. Het is zeker mogelijk. Er bestaat namelijk de mogelijkheid om je leasecontract al na één maand op te zeggen. Dit wordt ook wel shortlease genoemd. Je betaalt weliswaar een hoger bedrag dan een contract bij zes maanden. Maar na een maandje rijden kun je al van de auto af. Een auto leasen uit een hoger segment is dan een optie.

Wanneer is een shortlease contract interessant

Als je binnen 30 dagen belangrijke afspraken verspreidt door heel Nederland in je agenda hebt staan is short lease ideaal. Een maand rijden in een Jaguar. Op (zakelijke) afspraken aankomen rijden in een dure Mercedes is hetgeen wat je wil. Overal waar je komt sta je eigenlijk al met 1-0 voor. Als je in de file staat denken mensen dat je een miljonair bent met een waanzinnige baan. Echter weet je zelf wel beter. Je bent gewoon een ZZP’er. Met shortlease zet je gewoon 30 dagen lang een masker op. Zonder dat je er financieel aan onder door gaat.

Laat je ouders lekker betalen

Niet alleen voor zakelijk gebruik kan het interessant zijn. Het is ook een leuk cadeau als je bijvoorbeeld afstudeert. Een maand rijden in een dure bak wat betekent: dat je kan flaneren op de boulevard van Scheveningen, dat je niet raar wordt aangekeken als je de P.C. Hoofstraat inrijdt. Dit zou natuurlijk wel gebeuren als je je Opel Corsa uit 1996 achteruit inparkeert pal voor de store van Oger.
Word je geïnspireerd door bovenstaande ideeën? En heb je nu in de gaten dan shortlease helemaal geen financiële spoor van vernieling achterlaat? Door heel Nederland is het mogelijk om een mooie vierwieler voor een relatieve korte periode jouw eigendom te maken. Van Zeeland tot Groningen en van Friesland tot Limburg. Fijn om je geïnformeerd te hebben