Online een lening afsluiten is gemakkelijker en voordeliger

Vrij nemen van je werk en met een map documenten naar de bank te gaan om te vragen of je geld kunt lenen? Old skool. Tegenwoordig kun je prima thuis vanuit je luie stoel online geld lenen op het moment dat het jou uitkomt. Dat is gemakkelijk, net zo betrouwbaar én voordelig.

Lening aanvragen via website

Een lening aanvragen kan tegenwoordig heel eenvoudig via een offerteformulier op de website van de adviseur of kredietverstrekker. Daar wordt je verzoek direct in behandeling genomen. Bij de aanvraag beantwoord je alvast een paar vragen die inzicht geven in jouw persoonlijke situatie. Uiteraard zijn ook jouw financiën van belang voor een oordeel over jouw leenmogelijkheden. Daarom krijg je direct een e-mail met een link naar een omgeving waarin je je loonstroken kunt uploaden. Dit is een veilige omgeving waar alleen jij en de kredietverstrekker bij kunnen.

Persoonlijk contact met adviseur

Een bank wil een compleet beeld hebben van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom neemt een adviseur telefonisch contact met je op om de aanvraag door te spreken en hij vraagt eventueel om aanvullende informatie. Ook bespreekt hij met jou waar je het geld voor gaat gebruiken en welke leenvorm daarbij past. Zodra hem alles duidelijk is, vraagt hij offertes aan bij verschillende kredietverstrekkers. Die komen vaak al binnen een uur bij hem binnen. Hij maakt hieruit een selectie op basis van jouw wensen en doelstellingen en belt jou dan om de mogelijkheden toe te lichten. Binnen 24 uur na je aanvraag ontvang je de offerte dan al in je mailbox. Die kun je direct bekijken, downloaden en ondertekenen.

Toetsen en controleren

Vaak zijn er nog enkele documenten nodig voor een akkoord van de bank. Alle stukken kun je direct uploaden of eventueel scannen en mailen. De documenten worden gecontroleerd en er vindt bovendien een toetsing plaats bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) om na te gaan of je nog andere leningen hebt. Dat hoeft geen bezwaar te zijn om een nieuwe lening te krijgen. Maar het BKR vermeldt ook hoe je in het verleden met leningen bent omgegaan. Als dat problematisch is, kom je niet in aanmerking voor een nieuwe lening.

Vlotte afhandeling

De aanvraag, het adviesgesprek en de toetsing vinden allemaal op korte termijn plaats. Als alles goed bevonden wordt, krijg je een definitief akkoord. Vaak is dat al binnen een of twee werkdagen na de aanvraag. Het gewenste bedrag wordt dan naar jou overgemaakt en kan binnen een paar uur op je rekening staan.

Lage kosten

Het gemak is een groot voordeel van een online lening afsluiten. Maar daar blijft het niet bij. Omdat je aanvraag gedigitaliseerd verwerkt wordt, zijn de kosten veel lager. Dat zie je terug in lagere kosten voor je lening. En dat maakt online geld lenen nog aantrekkelijker.