Neem een training Microsoft teams

De huidige pandemie heeft ervoor gezorgd dat heel veel stil is komen te zitten. De industrie draait op een heel laag pitje waardoor ook veel werknemers thuis zijn. De scholen zijn voor een groot deel gesloten en de eenmanszaken doen met alle voorzichtigheid soms een luikje open. Wij zijn in een Freese beland maar moeten ongeacht de situatie leren leven en werken met deze nieuwe realiteit van mondkapjes, sanitiser en sociale afstand.

Dit is dan ook de reden waarom afstandswerken, alhoewel het reeds vele jaren in het vizier is, plotseling een enorme lift heeft gekend. De begrippen distance learning en remote working worden steeds vaker gebruikt en zijn absoluut geen Frans te noemen. Dit is dan ook de reden waarom bestaande applicaties ineens een revolutie hebben doorgemaakt en nieuwe applicaties voor onder andere vergaderen op afstand gemaakt zijn.

Microsoft Teams

Microsoft Teams is een geïntegreerde applicatie binnen Microsoft Office 365 dat enige jaren bekend staat. Maar met de huidige situatie blijkt Teams al vaker de oplossing om vergaderingen op afstand uit te schrijven. Maar wat is nou precies Microsoft Teams en hoe werkt die? Teams is een platform speciaal ontwikkeld voor het bedrijfsleven waarbij er gebruik wordt gemaakt van kanalen. Deze zogenoemde chatrooms waarbij je de mogelijkheid hebt om audio en videochat te gebruiken, kan je binnen één Team aanmaken. Omdat Teams onderdeel is van Office 365, heb je ook de mogelijkheid om de Drive bestanden te delen via Sharepoint, een andere geïntegreerde applicatie dat ook met Teams in verband staat.

Connectoren

Wat Teams zo interessant maakt, is dat je communicatie kunt voeren met andere applicaties die niet in verbinding staan met Teams. Deze applicaties noemt men connectoren zoals GitHub en Salesforce. Op een veilige en snelle manier kan de connectie met Teams worden gemaakt. Ook wordt er via T-Bot, een soort robot hulp aangeboden als er probleempjes met het connecten zijn. Op een simpele manier kun je jouw issue aanhalen of vragen stellen, waarna de hulp wordt verleend.

En heb je er zin in of heb je dat echt nodig? Zo’n training Microsoft Teams? Dan kun je bij Microsoft zelf terecht voor de training. Deze training Microsoft teams wordt ook door verschillende erkende personen en bedrijven verzorgd. Vergeet natuurlijk ook niet de mogelijkheid om via YouTube aan zelfstudie te doen.