Wat maakt goud een stabiele investering

Iedereen kent het edelmetaal goud wel natuurlijk, het is al eeuwen lang het bekendste edelmetaal van de wereld. Iedereen die aan goud denkt denkt aan een hoge waarde, alleen niet iedereen denkt bij goud aan investeren. En dat terwijl goud juist een interessante investering blijkt te zijn. In dit blog leggen we je uit waarom dit precies een goede investering blijkt te zijn. En wie weet ga je na dit blog ook wel investeren in goud omdat je helemaal overtuigd bent.

Iedereen kent goud

Goud is natuurlijk een eeuwenoud edelmetaal, het wordt al sinds de middeleeuwen als betaalmiddel gebruikt. Omdat het zo’n bekend iets is is het fijn om in te investeren omdat je er precies een idee bij hebt waar in je precies investeert. Ook omdat het bijvoorbeeld tastbaar is, als je gaat goud kopen kan je het aanraken in tegenstelling tot bijvoorbeeld crypto. Deze ervaring geeft een goed en veilig gevoel bij de investering omdat het iets bekends is, dit is dus een onderdeel van het feit waarom goud een fijne investering is.

Stabiele waarde

Goud is natuurlijk een eeuwenoud edelmetaal van hoge waarde, het mooie is dat goud deze waarde altijd wel lekker heeft weten vast te houden. De koers van de goud waarde is erg stabiel, dit geeft een signaal van vertrouwen af naar de investeerder. Omdat hij of zij precies weet wat er dan met het geld gebeurd. Dus het is met name een goede investering voor mensen die bijvoorbeeld niet teveel geld op hun rekening willen hebben maar het dus willen investeren. En dan het liefst in iets investeren wat stabiel is zodat niet in een keer je spaargeld gehalveerd is in waarde. In vergelijking tot zilver is goud super stabiel, zilver is heel beweeglijk op het gebied van de prijs koers. Nou is zilver ook wel een stuk goedkoper dan goud natuurlijk. En omdat het snel kan stijgen is het natuurlijk wel een interessante investering om snel geld mee te verdienen. Daarom is zilver interessanter voor kleinere investeerders met een wat minder budget. Wil je voor absolute zekerheid gaan kies als investeerder dan voor goud. Het kost wat meer maar je weet precies wat je hebt staan en wie weet komt er nog wel een stijging in de waarde.

Wil je nou meer info over het investeren in goud of andere edelmetalen kijk dan even op: Doijer & Kalff