Leasen als zelfstandig ondernemer

Als zelfstandig ondernemer ben je vast bekend met het volgende fenomeen: er zijn altijd onverwachte kosten. Dit maakt het lastig om naast deze kosten ook nog eens te investeren in een nieuwe auto. Lease of shortlease kan dan uitkomst bieden, maar hoe werkt dit eigenlijk? In deze blog krijg je een aantal tips voor het leasen van een auto als ZZP’er.

Wat is leasen en wat zijn de voordelen?

Leasen is het financieren van een bedrijfsmiddel, in dit geval auto, voor een periode die gelijkstaat aan de verwachte levensduur. Dit kan aantrekkelijk zijn, omdat je zo relatief makkelijk een nieuw model kan kiezen dat je anders nooit zou (kunnen) kopen. Tevens zijn de onderhoudskosten voor de leasemaatschappij. Als ZZP’er is het echter niet altijd aantrekkelijk om langlopende contracten aan te gaan… Het is in deze wereld gebruikelijk om een contract voor 4 tot 5 jaar af te sluiten, maar elke zelfstandige ondernemer weet als geen ander dat de inkomsten kunnen schommelen. Op zo’n moment kan het voorkomen dat je niet aan een leasecontract wilt vastzitten. LeaseOnline biedt hierbij uitkomst door een short lease service aan te bieden. Hierbij lease je een auto, terwijl het contract maandelijks opzegbaar is. Als zelfstandig ondernemer kan dit uitkomst bieden, aangezien je gemakkelijk je contract kunt opzeggen. LeaseOnline biedt zo een betaalbare oplossing voor jouw tijdelijke mobiliteitsbehoefte.

Hoe werkt shortlease?

Bij LeaseOnline kun je al beginnen met shortlease in drie simpele stappen. Ten eeste kies je jouw auto uit het enorme aanbod op de website. Vervolgens bepaal je de voorwaarden en het aflevermoment voor jouw auto. Daarna rijd je al binnen twee dagen in jouw uitgekozen auto. Je kunt de auto ophalen bij één van de 30 vestigingen in het land of laten leveren op het afgegeven adres. Hoe dan ook: je rijdt snel.