De kredietwaardigheid controleren van je klanten

Waarom de kredietwaardigheid controleren?

Helaas gaan bedrijven niet altijd failliet door hun eigen toedoen. Soms is er simpelweg niets aan te doen. Een veel voorkomende oorzaak is bijvoorbeeld dat debiteuren hun facturen niet betalen. Wanneer een bedrijf hierdoor de eigen rekeningen niet meer kan betalen zal het bedrijf failliet gaan. Failliet gaan is natuurlijk nooit leuk als ondernemer, maar dit is wel een van de vervelendste manieren aangezien het vooral de schuld van een ander is. Om dit te voorkomen is het verstandig om de kredietwaardigheid van je klanten vooraf te controleren.

Wil je iemands kredietwaardigheid controleren, maar weet je niet hoe?

Iemands kredietwaardigheid controleren is niet zo moeilijk als je misschien zou denken. Het is namelijk eenvoudig om online bedrijfsinformatie te kopen. Een bedrijf waar dit kan is bijvoorbeeld Dutch Credit Brokers. Ze zijn hier gespecialiseerd in kredietverzekeringen en het verkrijgen van bedrijfsinformatie. Ze hebben hier meerdere pakketten waarbij je bedrijfsinformatie kunt inkopen. Welk pakket het beste bij jou past is afhankelijk van hoeveel bedrijven je de kredietwaardigheid wilt controleren. Dutch Credit Brokers staat bekend om de goede klantenservice. Wil je meer weten over het inkopen van bedrijfsinformatie? Dan kan je het beste contact opnemen met dit bedrijf zelf.

Wanbetalingen voorkomen door middel van een verzekering

Om te voorkomen dat iemand niet echt het geld heeft om je facturen te betalen kan je de kredietwaardigheid controleren. Voorkomen is natuurlijk beter als genezen. Toch kan het ook dan nog weleens gebeuren dat een bedrijf weigert te betalen. Het is daarom ook zeker geen gek idee om ook nog een debiteurenverzekering af te sluiten. Zodra iemand dan weigert te betalen is er voor jou als ondernemer erg weinig risico.

Wat voor soorten verzekering zijn er?

Je hebt kredietverzekeringen in allerlei vormen. Zo is er voor elke onderneming wel een verzekering die perfect aansluit op de werkwijze van het bedrijf. Je kan verzekeringen per transactie afsluiten voor als je enkele keren grote facturen moet sturen. Heb je een aantal klanten waar je regelmatig grote bedragen van hoort te krijgen? Dan is een verzekering per debiteur weer erg handig. Zo kan je ook nog kredietverzekeringen per land afsluiten. Er zijn dus voldoende opties en er is altijd wel een kredietverzekering die goed bij jouw bedrijf past.

Is een kredietverzekering de kosten waard?

Net als de kredietwaardigheid controleren is ook een kredietverzekering zeker weten het geld waard. Een kredietverzekering is niet zo duur. Dit ligt vaak ver onder de 0,4% van de omzet. Je hebt voor dit geld wel gelijk ontzettend veel zekerheid. De kosten zijn ook afhankelijk van wat voor verzekering je afsluit en wat voor facturen je stuurt. Stuur jij ontzettend veel facturen naar verschillende klanten? Dan is de risicospreiding stukken hoger en zal je minder betalen voor een verzekering. Natuurlijk werkt dit ook omgekeerd. Andere factoren die meetellen zijn bijvoorbeeld je omzet en je eigen risico. Wil jij meer weten? Ook hierbij kan Dutch Credit Brokers je goed helpen. Dutch Credit Brokers is volledig onafhankelijk.