Is uw website nog wel gebruiksvriendelijk?

Met de technologie van nu die erg snel vooruit gaat kan het zo zijn dat uw website iets verouderd is en daardoor niet meer zo gebruiksvriendelijk is. Het is natuurlijk fijn om uw website up to date te houden, daarom laten u in deze blog zien hoe een gebruiksvriendelijke website eruit ziet. 

 

Wat is een gebruiksvriendelijke website

Een gebruiksvriendelijke website is een website waarmee de bezoekers snel en gemakkelijk kunnen vinden wat zij nodig hebben of wat zij zoeken. Een gebruiksvriendelijke website heeft een goede structuur en inhoud. Dat houdt in dat de bezoeker eigenlijk zonder al teveel na te denken bij zijn doel kan komen. Het moet allemaal niet te moeilijk zijn.

 

Checklist voor een gebruiksvriendelijke website

Een goede website moet aan een paar dingen voldoen wil die gebruiksvriendelijk zijn: 

 

  • Het is belangrijk dat de website niet alleen op een laptop of computer goed werkt maar ook op een mobiel of tablet.
  • De website moet snel laden. Het liefst binnen maximaal 3 seconde, als het langer duurt haken bezoekers vaak af. 
  • Het is handig als de website vindbaar is in zoekmachines, zo komen er namelijk bezoekers naar de website toe. Bijvoorbeeld als een website voor coaches zoekt en u typt dat in, dan komen er gelijk websites voor coaches naar boven.
  • Qua content is het goed om mee te gaan met de tijd en trends. Zo blijf je namelijk relevant en blijven de bezoekers langer hangen wat misschien aanzet tot een handeling van de bezoeker. 

 

Hulp voor een goede website

Als u nog steeds vast loopt met het maken van een goede website. Dan kunt u op internet genoeg websites vinden waar mensen u kunnen helpen en uw website helemaal naar uw smaak maken. Zoek dan bijvoorbeeld naar hoe kan ik mijn website verbeteren. Mocht u het zelf willen doen maar toch wat tips en tricks willen weten van coaches zoek dan naar gebruiksvriendelijke website laten maken met behulp van coaches. 

 

Conclusie

Ga vooral mee met de trends om relevant te blijven voor de doelgroep. Zorg dat uw website overzichtelijk en strak is, zo vinden de bezoekers snel wat ze moeten vinden of wat ze nodig hebben. Heeft u uw website al gebruiksvriendelijk gemaakt?