Het doel van een website

Een website opzetten heeft vaak meerdere doeleinden dan alleen een goede presentatie van je bedrijf. Het draagt namelijk ook mee aan de vindbaarheid van je bedrijf. Een website die makkelijk te gebruiken is heeft van vele mensen de voorkeur, dus ook dat is belangrijk. In dit artikel zullen vele tips beschreven worden voor een beter webdesign.

Meest belangrijke tips

Stel eerst vast welk publiek je wilt bereiken. Een website voor jongeren ziet er immers heel anders uit dan een website voor verzekeringen. Maak hierna een logo waaraan mensen je bedrijf direct zullen herkennen. Neem hier aardig wat tijd voor, aangezien uitstraling zeer belangrijk is. Als dit allemaal gelukt is, kan je beginnen aan het echte werk. Wees ten eerste origineel. Een domeinnaam is dus nodig. Een gratis service die je een website laat bouwen word afgeraden. Het is niet origineel, er wordt veel reclame van de service op je site weergegeven en vaak zijn de mogelijkheden beperkt. Ook is het van belang dat er niet te veel kleuren gebruikt worden. Neem als maximum drie à vier kleuren. Voor extra nette uitstraling is het handig om rustige kleuren te gebruiken die ook nog eens goed bij elkaar passen. Neon kleuren zijn dus uit den boze. In de tijd van nu gebruiken veel mensen smartphones, tablets en zelfs tv’s om een website te bezoeken. Wees er dus zeker van dat de website op alle apparaten goed zichtbaar is. Ook het font wat gebruikt wordt op de site speelt een grote rol. Kies een font wat niet te standaard is, maar zorg er wel voor dat het goed te lezen is. Een font wat niet vaak gebruikt wordt zorgt ervoor dat de website opvalt tussen alle andere. Is de website overzichtelijk en voldoet het aan de door jezelf gestelde eisen? Loop dan de hele website zorgvuldig door op eventuele fouten. Als dit ook niet het geval is kan de website online gezet worden.

Wat moet je zeker niet doen?

Een website moet veel content bevatten, maar te veel van het goede is ook niet de bedoeling. Meer dan drie advertenties per pagina ontkracht de website. Het kan de bezoekers afleiden van hetgene wat je probeert over te laten komen. Gebruik ook zeker geen filmpjes en/of audio wat automatisch afspeelt bij het openen van de site. Dit frustreert veel mensen en maakt dus al een slechte indruk bij binnenkomst. De laatste tip gaat over het gebruik van caps-lock. Als dit teveel wordt gebruikt denken mensen dat je tegen ze schreeuwt. Gebruik het dus zo min mogelijk.
Ik hoop dat deze tips je site zullen verfraaien. Veel succes met het aanpassen of opbouwen van je website!

Bron: Solid Results