Geld verdienen met internet marketing

Geld verdienen met internet marketing

Geld verdienen met internet marketing is niets meer dan het matchen van een product met een koper op het internet. Internet marketing komt neer op twee dingen;verkeer en conversie.

Dat is het. Het krijgen van verkeer naar je site en het converteren naar klanten dat is wat het is.

Zo simpel is het echt!

Een koper is op zoek naar een bepaald product. Jij gaat vervolgens op zoek naar dat product en maakt een website waarop jij dat product aanbied/promoot.

De koper komt op jou site (verkeer), koopt het product (conversie) en jij ontvangt over deze verkoop een commissie.

Klikt simpel toch?

Toch is het iets wat heel veel mensen niet weten of begrijpen.

Internet marketing is niets meer dan het matchen van kopers en producten met behulp van het internet.

Feitelijk kun je het net zo ingewikkeld maken als jij zelf wil – Er zijn termen als “Search Engine Optimization (SEO)” oftewel “Zoekmachine Optimalisatie”, Backlinking en Pay-Per-Click (PPC).

Dan zijn er nog verschillende website platformen zoals WordPress, Joomla of Dreamweaver. Je kan video’s maken, uploaden en embedden (Embedden is het integreren van een externe webpagina in een eigen webpagina. Bijv. een filmpje van Youtube toevoegen aan je eigen website, zodanig dat het lijkt dat het filmpje onderdeel is van de eigen pagina.)

Je zal een beetje HTML & CSS moeten leren. Uiteindelijk wil je een email lijst opbouwen en beginnen met email campagnes en krijg je te maken met bounce rates en click through ratio’s.

Kennis van al deze zaken zullen je helpen om (nog) meer betalende klanten te krijgen

Dit zijn allemaal onderdelen die thuis horen bij een internet marketeer en hoe je een online business opbouwt.

Ikzelf vind dit erg interessant.

Maar om te beginnen …

En vandaag nog te starten met het opbouwen van je online business …

Om echt resultaat te halen uit je inspanningen …

Hoef je alleen de relatie tussen drie componenten te begrijpen nl;

Klant + Product + jij (internet marketeer)

De rest kan je later leren en perfectioneren.

Wat je moet weten over internet marketing

  • Internet marketing is geen oplichterij, maar helaas zijn er wel internet marketeers die het spel niet helemaal eerlijk spelen!
  • Diegene die je vertellen dat het mogelijk is om een honderdduizenden euro’s per maand te verdienen, of dat je door gebruik te maken van hun systeem direct of binnen een paar dagen al geld gaat verdienen, spreken niet de waarheid. Geloof ze dus niet!!
  • Bij het starten van een online business moet je jezelf niet willen bezig houden met het sturen van spam emails of het promoten van producten/diensten of service die illegaal of niet waar zijn.
  • Internet Marketing is GEEN “Multi Level Marketing (MLM) of een piramidespel.

 

Internet marketing bestaat uit vele vormen en deze kun je op verschillende manieren indelen, ik verdeel ze het liefst in twee categorieën nl;

PPC (Pay Per Click) en SEM (Search Engine Marketing)

Er zijn natuurlijk veel meer manieren om verkeer te genereren dan alleen de bovengenoemde, alleen met dit als voorbeeld kun je ze eenvoudig verdelen in twee methodes van adverteren nl;

Betaald en Gratis

Mijn voorkeur en specialisme gaat uit naar de gratis methode.

Kennis van PPC heb ik wel omdat Facebook ook gebruik maakt van deze methode en ik deze inzet om producten te promoten. Ik ben dus bekend met de basis, maar vind dat ik mezelf (nog) geen specialist kan noemen. Misschien ga ik in de toekomst op Online Geld Verdienen Info meer info met jullie delen over PPC, maar op dit moment wil ik de focus leggen op hoe je gratis bezoekers kan krijgen op je blog of website.

SEM (Search Engine Marketing) is zoekmachine marketing en dat betekent dat je afhankelijk bent van je positie binnen de zoekresultaten. Hoe hoger je in de resultaten staat hoe meer (gratis) verkeer (bezoekers) je op je website krijgt. Het grote voordeel hiervan is dat je niet voor je verkeer hoeft te betalen, maar je moet wel uitzonderlijke informatie delen of boeiende content creëren.

Omdat ik zoekmachine marketing een zeer effectieve manier vind om (veel) gratis verkeer te genereren voor mijn website, ben ik me hier in gaan verdiepen en deze opgedane kennis wil ik hier op Online Geld Verdienen Info met jullie delen.

De meeste internet marketeers die ik ken zijn ooit begonnen met deze manier van verkeer generen (en doen het nog), de reden is simpel;

‘Het is gratis en verlaagt daardoor het risico om geld te verliezen bij het leren van deze nieuwe vaardigheid’

Zoekmachine marketing, Artikel marketing, Internet marketing en Affiliate marketing

Ze lijken allemaal op elkaar, maar toch zitten er wel degelijk verschillen tussen, ik zal hieronder deze verschillen met jullie bespreken.

Internet marketing, ook wel Online marketing genoemd, is een algemene term voor marketing van producten/diensten op het internet. Het is een overkoepelende term van elke vorm van marketing op internet die je inzet om reclame te maken voor je bedrijf.

SEM (Search Engine Marketing) oftewel Zoekmachine Marketing, is een specifiek onderdeel van internet marketing. Zoals als ik al eerder aangaf kun je internet marketing verdelen en twee methodes, namelijk een betaalde (PPC) en een gratis (SEM).

Wil je gebruik gaan maken van SEM dan krijg je te maken met een andere term, die je vast wel eens gehoord hebt, namelijk Zoek Machine Optimalisatie of SEO (Search Engine Optimization).

Een ander onderdeel van internet marketing is Artikel marketing. Door het schrijven van specifieke artikelen en het publiceren hiervan op zo veel mogelijk plaatsen op het internet kun je extra verkeer genereren voor je website.

Je krijgt van deze artikelen bezoekers naar je site door een link naar je website die je onder elk artikel vermeld. Je kunt ook bepaalde woorden in je artikel (niet te veel) klikbaar maken en deze laten verwijzen naar je website.

Affiliate marketing is weer een ander onderdeel van internet marketing, als “affiliate” ben je eigenlijk een wederverkoper van iemand anders. Je verkoopt dus het product van iemand anders en bij elke gerealiseerde verkoop ontvang jij commissie. Je kunt hierbij gebruik maken van verschillende methodes om “jou” product of dienst te promoten.

‘Niet alle internet marketeers zijn ook affiliate marketeers, je kunt namelijk een internet marketeer zijn zonder een affiliate marketeer te zijn, er zijn veel mensen die een eigen product ontwerpen en deze promoten op internet. Aan de andere kant zijn alle affiliate marketeers wel internet marketeers omdat de kern van hun business het promoten van producten is via het internet.’

Ook al begrijp je (nog) niet alle termen en begrippen in dit artikel, maak je dan geen zorgen. Wat belangrijk is, is dat je besluit de stap te nemen in het bouwen van je Online Business. En vergeet niet dat je alleen kunt slagen als je ook echt in actie komt.

Kom in actie!

Als je nog meer wil weten wat “Internet Marketing” precies inhoud en welke valkuilen er zijn dan adviseer ik je om de artikelen en tips die je op mijn site kunt vinden rustig doorleest, ik laat je vrij in je keuze of je de tips die ik je geef toepast in je nieuwe online business.

Ik ben ook helemaal blanco begonnen en heb door het gewoon te doen uiteindelijk geleerd. En dat is precies de kern van mijn website, jou leren wat ik zelf ook geleerd heb.

Een goede plek waar je bovenstaande allemaal kan leren is Direct Succesvol Online, een platform voor en door Internet marketeers, dit platform biedt de helpende hand bij het opzetten van je eigen online business. Binnen het platform heb je de beschikking over tal van trainingen die jou exact uitleggen (en aan de hand van video’s laten zien) hoe jij vanuit niets een succesvolle online onderneming kan opzetten.

Ikzelf heb me daar ook aangesloten.

Wat belangrijk is om te weten;

Het kost je helemaal niets om aan de trainingen/cursussen mee te doen, het is namelijk 100% gratis. Je krijgt bij een gratis lidmaatschap zelfs twee eigen websites + gratis hosting.

Direct een gratis account aamaken kan hier -> Naar de website van Direct Succesvol Online

Zodra je op de link klikt kom je op de homepage van Direct Succesvol Online en om eenGRATIS account te kunnen aanmaken, hoef je alleen de link te delen via Social Media – je betaalt dus in dit geval “Sociaal”. Na het klikken op een van de “Sociaal betaal” buttons krijg je direct toegang tot het systeem en kun je een profiel aanmaken.

Eenmaal een profiel aangemaakt! Dan kun je direct aan de slag met de trainingen en je vragen stellen over de verschillende onderwerpen. Ik zou het ontzettend leuk vinden als je mij toevoegt als vriend, mijn username is @natale68. Je kunt me dan via een berichtje laten weten wie je bent en wat je doelstellingen zijn, ik beloof je dan dat ik voor je klaar sta om je eventuele vragen te beantwoorden en je te helpen waar dat mogelijk is.

  1. Zelf heb ik me aangemeld bij Direct Succesvol Online om drie simpele redenen.
  • Direct Succesvol Online geeft me de kansanderen te helpen met het opzetten van hun business en het volgen van hun droom
  • Direct Succesvol Online geeft me de tools, om mijn kennis verder uit te breiden, zodat ik mijn doel, het opbouwen van een vast passief inkomen, mogelijk kan maken
  • Direct Succesvol Online geeft me de mogelijkheidte sparren met andere (ervaren) internet marketeers.

Het feit dat je er gratis hosting, websites en een autoresponder bij krijg, is natuurlijk lekker meegenomen.