Geld verdienen met dropshipping

Drop-Shipping

Droom jij ervan om een webwinkel te beginnen? Maar geen geld om in de voorraad te investeren? Dan is dropshipping iets voor jouw! Je hebt hiermee een eigen webshop, maar dan zonder investering aan een voorraad.

Wat is dropshipping?

Bij dropshipping heb je een eigen webshop, maar dan zonder een eigen voorraad. Dit is dan perfect voor als je een eigen webshop wilt runnen zonder te veel geld.

Het werkt als volgt:

Je maakt afspraak met een leverancier en deze leverancier stuurt voor jouw alle bestellingen op. Enige wat jij moet doen is jouw webwinkel runnen en de bestellingen doorgeven aan de leverancier. Leverancier doet de rest, dus het verpakken van de bestelling en het verzenden daarvan. Dit is natuurlijk heel relax, want meestal is de grootste probleem bij webwinkeliers het verpakken en het versturen.

Stel je eens voor:

Je hebt een webwinkel runnen. Marketing pak je goed aan, de klantenservice besteed je uit. Bestellingen worden door de leverancier verzonden. Je kan op vakantie wanneer jij dat wilt!

Natuurlijk heeft elk voordeel ook wel zijn nadelen;

Als je leverancier gaat stoppen met zijn bedrijf, dan is het voor jouw ook afgelopen. Of als de leverancier zijn assortiment gaat verkleinen dan verkleind jouw assortiment ook.

Als leverancier de bestellingen niet goed verwerkt, dan gaat de klantvriendelijkheid van jouw webshop omlaag. Daarom moet je altijd met jouw leverancier hele goeie afspraken maken. Het moet netjes op zwart-wit staan, zodat je later geen problemen mee maakt.

Waar vind je de juiste dropshipping leveranciers?

Ik maak gebruik van TradeTracker. Dit een een affiliate programma die je hiervoor kan gebruiken.

Het bouwen van webshops en het runnen daarvan, dat is natuurlijk een heel ander verhaal wat meerdere artikelen in beslag neemt, dus daarover meer in mijn andere artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *