Facebook like button op je website

Social media is tegenwoordig erg belangrijk om je website, blog of webshop te profileren op het internet. Veel bedrijven gebruiken facebook (facebook like button) om in contact te komen met hun klanten of potentiële klanten.
Facebook groeit wereldwijd erg hard, ook in Nederland. Voor je online business kan het dan ook waardevol om facebook te gaan gebruiken!

In dit blogbericht ga ik beschrijven hoe je een facebook like button kunt plaatsen op je website. Om een Facebook Like button te plaatsen zul je eerst de benodigde html code bij facebook moeten creëren en downloaden.

Hierbij de link van de betreffende facebook developerspagina. Dit is een speciale pagina voor webmasters, waar je facebook applicaties kan gebruiken voor je website.

 

Facebook like button ontwerpen

De afbeelding hiernaast verschijnt op het scherm. Hier kun je direct alle benodigde instellingen doen om hem instellingen naar jouw wensen. Het volgende is te configureren:

  1. URL to Like: De URL van de pagina die je wilt kunnen ‘liken’ op Facebook. Dit is de facebook URL van jouw facebook bedrijfspagina.
  2.  Layout Style: De lay-out van de like box die je op je website wilt plaatsen. In de standaard lay-out heb je de mogelijkheid om ook foto’s te plaatsen van de mensen die jouw pagina leuk vinden.
    In het voorbeeld heb ik hier voor gekozen. Later in dit blogbericht leg ik uit waarom ik hier voor gekozen heb.
  3.  Show Faces: Of er ook profielafbeeldingen getoond moeten worden van mensen die jouw pagina leuk vinden. Je ziet alleen van je eigen vrienden die deze pagina leuk vinden. Je moet ook ingelogd zijn om foto’s te kunnen zien.
  4.  Width: De breedte in pixels van je like box.
  5.  Verb to display: De tekst die bij de knop moet komen te staan.
  6.  Font: Het font waarin bijbehorende tekst moet worden getoond. Het font is een ander woord voor lettertype.
  7.  Color Scheme: Het kleurenthema van de like button.

Klik vervolgens op de knop “Get Code”. Er opent een pop-up waarin jouw persoonlijke HTML code verschijnt.  Er zijn drie tabbladen waar codes verschijnen. Je moet het tabblad eerste tabblad gebruiken, HTML5. Kopieer de HTML tekst van het onderste tekstvak.

De HTML code plaatsen

Deze button kun je in principe op elke website plaatsen. We nemen als voorbeeld een wordpress website. Ik ga er vanuit dat je ingelogd bent op je wordpress website.

Ga naar weergeven => widgets => kies de widgets “tekst” en sleep deze naar een gewenste widget area. Plak vervolgens de HTML code die je zojuist hebt gekopieerd op de Facebook website.

Klik op ‘Opslaan’ en je button is geplaatst. 

 

Facebook like button en show faces

Eerder in dit blogbericht heb ik verteld dat het belangrijk is om ‘show faces’ aan te zetten in je like box. Hier is een belangrijke reden voor.
Als je niet ingelogd bent op facebook zie je alleen het aantal gebruikers die deze website geliked hebben. Als je wel ingelogd bent zie je ook de gezichten van een aantal gebruikers.

Het mooie hiervan is dat je als eerste je eigen facebook vrienden ziet verschijnen in deze box. Tenminste, de vrienden die de betreffende website geliked hebben.

Als nieuwe bezoekers je website bezoeken en ze zien hun eigen vrienden staan in jouw likebox, dan straalt dit vertrouwen uit. “Als mijn vrienden het like, zal het zeker wel goed zijn.” Er is dan ook een grootte kans dat de bezoeker je website ook gaat like mocht de website of informatie bevallen.

Facebook plugin wordpress

Als je HTML te ingewikkeld vind, kun je er altijd nog voor kiezen om een plugin te gebruiken. Je kunt dan minder instellingen doen qua opmaak, maar desalniettemin wel handig als je werken met de HTML tekst te lastig vind.
Hierbij de link naar de wordpress plugin: Facebook like button plugin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *