Voor het eerst op voetbal gokken

Spannend, je staat op het punt om voor het eerst op voetbal te gokken. De meeste mensen moeten op dat moment alles nog uitvinden, en dus is een goede voorbereiding het halve werk. Ben je al bekend in de omgeving van het sportsbook, ken je alle soorten weddenschappen en weet je precies wat een quotering (odd) is? Dan ben je er bijna. Een weddenschap op voetbal is behoorlijk complex, hoewel dit misschien niet zo lijkt. Je hebt te maken met meer dan alleen de wedstrijd zelf. Randzaken hebben misschien nog wel de meeste invloed. Hoe zorg je dat je er klaar voor bent en dat je de juiste voorbereidingen hebt getroffen?

Kan je op voetbal gokken leren? 

Kortgezegd: absoluut! Iedereen is ooit begonnen vanaf 0, maar dat zegt niks over de toekomst. Alles is te leren, en dus ook het gokken op voetbal. Daarbij speelt leeftijd geen rol en kan iedereen ermee beginnen, wat je leeftijd ook is. Zeker wanneer je voetbal al langere tijd volgt, dan weet je al hoe voorspelbaar, dan wel onvoorspelbaar het voetbal soms kan zijn. Gelukkig ken je de meeste teams en spelers al, waardoor je een betere uitspraak kunt doen over het verloop van de wedstrijd. Weet je nou niet veel over voetbal maar kijk je wel al tijden naar alle dart of tennis wedstrijden? Dan is het aan te raden om niet je geld in te zetten op voetbal. Er zijn nog zoveel andere sporten waar je ook je geld op in kunt zetten, dat het zonde is om te kiezen voor een sport waar je niet erg mee bekend bent.

Welke statistieken en feiten zijn belangrijk? 

Helaas is de ene wedstrijd de andere niet, en moet je iedere keer weer op zoek naar de statistieken die voor de aankomende wedstrijd van belang zijn. Statistieken en feiten zijn belangrijk. Welke je precies nodig hebt, dat is afhankelijk van het type weddenschap dat je kiest. Ga je voor de 1×2 weddenschap, dan kijk je naar de vorm van beide teams, de serie uit- en thuiswedstrijden van beide teams, schorsingen en blessures. Kies je voor ‘both teams to score’, dan kijk je naar het doelsaldo van beide teams. Zodoende is niet één statistiek bepalend voor je winst, maar zijn er meerdere statistieken die bij jouw weddenschap kunnen passen. Ga niet alleen uit van je eigen kennis, maar maak ook gebruik van de aanwezige statistieken die je uitspraak over de wedstrijd ondersteunen en zorgen voor een winstgevende inzet op voetbal.