Dit kun je na het halen van het Wft diploma

Je hebt heel veel moeite gedaan voor het behalen van je Wft diploma. Nu ben je natuurlijk benieuwd wat je ermee kan doen. Misschien dat je nog verder wilt verdiepen in andere examens of je bent er gewoon klaar mee en wilt aan de slag. Lees verder wat je nu gaat doen nu je het diploma behaald hebt.

Wanneer doe ik een Wft opleiding?

Een Wft is wettelijk verplicht voor eenieder die in de financiële dienstverlening zit. Je moet dan minimaal één Wft diploma behalen en dat is meestal dan ook de Wft basis diploma. Je kunt ervoor kiezen om er meer te doen, in dat geval ben je dan ook gespecialiseerd in meerdere beroepskwalificaties en mag je dus ook meer.

Waarom je een Wft diploma moet hebben in die sector is omdat je mensen adviseert op financieel gebied. Het zou erg zijn als je iemand zou adviseren over geld waar diegene dus van leeft als je er geen verstand van hebt. Daarom heeft de wet bepaald dat je een minimale kennis moet hebben om te kunnen adviseren. Vaak mag je met een basis diploma vooralsnog niet heel veel adviseren, maar bijvoorbeeld wel adviseren naar wie ze moeten gaan.

Lees hier meer over de mogelijkheden na het Wft diploma halen. Je kunt ervoor kiezen om erna nog een andere Wft opleiding te doen. Je hebt er namelijk meerdere en zoals hierboven ook al aangegeven heb je dan ook meerdere beroepskwalificaties. De opleidingen zijn makkelijk te behalen ook omdat het een zeer lage studielast heeft. Je kunt dit makkelijk combineren met een fulltime baan bijvoorbeeld.

Het verschilt wel per module hoe moeilijk de examens zijn. Er zijn twee categorieën waarin ze verdeeld zijn dit is op mbo niveau en op hbo niveau. Je kunt zelf zien welke modules op Hbo niveau zijn en welke op Mbo niveau zijn. Voordat je het doet kun je dus al zien wat je kan verwachten.

Welke examens zijn er?

Er zijn verschillende soorten examens. Je kan zelf een pakket kiezen als je de opleiding gaat volgen en aan de hand daarvan kun je het examen gaan maken. Je hebt drie verschillende examens je hebt het Wft examen zelf, het PE-examen en het bijzondere examen. Alle drie zijn ze een andere gradatie van het Wft examen. Bekijk hier meer informatie over examens omtrent financiële dienstverlening.

Voordat je de andere twee mag doen moet je wel eerst het basis examen Wft behaald hebben. De overige twee zijn namelijk meer in de richting van specialisatie op het gebied en daarvoor moet je wel de basis beheersen. Anders wordt het toch wel lastig om het diploma te halen.