Aanhanger onderdelen

Een aanhanger is een gebruiksvoorwerp en wordt voor van alles gebruikt. De kans is dan natuurlijk ook groot dat er eens iets stuk gaat of dat er iets versleten raakt. Aanhanger onderdelen hebben onderhoud nodig, zeker de draaiende onderdelen, deze slijten namelijk het snelst. Natuurlijk zijn er ook aanhanger onderdelen die je vervangt vanwege persoonlijke smaak. Een voorbeeld van zo’n onderdeel is de verlichting. Je kan bijvoorbeeld aanpassen naar LED verlichting.

Onderdelen die vaak vervangen worden

Er zijn een aantal onderdelen van een aanhanger die simpelweg niet heel lang mee gaan. Dat is natuurlijk wel iets om rekening mee te houden wanneer je van plan bent om een aanhangwagen aan te schaffen, zeker bij een tweedehands aanhanger. De kans is dan namelijk best wel groot dat je wel te maken krijgt met een onderhoudsbeurt.

Dit zijn de onderdelen die vaak vervangen moeten worden

 • Wielen
 • Neuswiel
 • Remschoenen
 • Lagers
 • Koppeling
 • Verlichting

De laatste in dit lijstje gaat niet vaak stuk door het gebruik, maar wordt vaak stuk gereden. Als je in de achteruit ergens tegenaan rijdt raak je als eerste de verlichting. Dit is natuurlijk te voorkomen met bescherm rekken.

Aanhanger assen

Kan ik mijn as repareren? Dit is een veel voorkomende vraag. Een as repareren is vaak niet veel goedkoper dan het vervangen van de as. Ook is het niet zonder risico’s want de as is meestal niet meer zo sterk als dat deze geweest is.

Het advies is dus om een as niet te repareren maar simpelweg gewoon te vervangen.

Aanhangwagen opbouw onderdelen

Alle aanhanger onderdelen die bovenop het chassis gemonteerd worden, zijn opbouw onderdelen. Bijvoorbeeld de borden of een voorrek is een opbouw onderdeel. Met opbouw onderdelen kan je de aanhanger personaliseren.

Extra toebehoren

Eigenlijk zijn de extra toebehoren van een aanhangwagen hetzelfde als opbouw onderdelen. Natuurlijk zijn niet alle extra toebehoren boven het chassis. Extra toebehoren zijn bijvoorbeeld onderdelen die je extra op je aanhanger zet om het gebruiksgemak te vergroten. Denk dan bijvoorbeeld aan

 • Soft Dock voor de koppeling
 • Bindogen
 • Disselkist
 • Stekkerhouder
 • Steunpoten

Er zijn natuurlijk veel meer extra toebehoren voor een aanhanger. Er zijn natuurlijk ook nog extra toebehoren die je niet monteert op je aanhanger. Een aanhangernet of spanbanden bijvoorbeeld.

Fabrikanten

De eerste aanhanger fabrikant in Nederland is Saris. Dit is ook een van de grootste fabrikanten. Er zijn natuurlijk veel meer merken van aanhangwagens die ook veel onderdelen produceren. Andere grote aanhanger merken zijn Anssems, Hapert en Eduard. Dit zijn ook de aanhangers die het meest worden verkocht. Deze merken produceren ook hun eigen onderdelen, maar er zijn ook veel replica onderdelen verkrijgbaar.

Onderdelen lokaal kopen

het is tegenwoordig natuurlijk erg makkelijk geworden om aan de juiste onderdelen te komen. Je kan ze namelijk door heel Nederland via internet bestellen. Maar het is nog altijd mogelijk om deze op een locatie te kunnen afhalen. Dan hoef je niet te wachten op een levering. Heb je snel de aanhanger onderdelen nodig? Kom dan gerust langs bij de vestiging van Aanhangwagendirect.nl in Heerenveen.