De 7 Eigenschappen Van Succesvolle Affiliates

Het Amerikaanse affiliate netwerk ClickBank heeft uit contact met honderden van hun top affiliates een lijst samengesteld van de zeven belangrijkste eigenschappen waar je aan moet voldoen voor blijvend succes met affiliate marketing.

1. Promoot producten die zich richten op specifieke behoeften.

Veel affiliates promoten een hele reeks aan producten in verschillende marktsegmenten tegelijk en hopen hiermee snel online geld te verdienen. Met andere woorden ze richten zich op een heel breed scala aan behoeftes. Veel succesvolle affiliates richten zich op het promoten van een reeks producten die voldoen aan één specifieke vraag of behoefte.

2. Gebruik veel verschillende promotiemethodes.

Veel succesvolle affiliate marketers gebruiken een veelheid aan promotiemethodes zoals e-mail marketing, blogs, recensie sites en pay-per-click advertenties. Voor verschillende doelgroepen zullen sommige promotiemethodes beter werken dan anderen.

3. Promoot seizoensgericht.

Succesvolle affiliates variëren de producten die ze promoten aan de hand van het seizoen. Er is bijvoorbeel meer vraag naar zelfhulp producten rond het begin van het nieuwe jaar, terwijl er in de zomer meer vraag is naar producten op het gebied van outdoor recreatie en fitness.

4. Doorzettingsvermogen.

Veel beginnende affiliates hebben de neiging om het op te geven als hun eerste pogingen om producten te promoten mislukken. Doorzetten is de sleutel tot succes. Blijf proberen en laat je niet tegenhouden door initiële teleurstellingen. Veel van de meest succesvolle affiliates hebben zich ook door de nodige teleurstellingen en mislukkingen heen moeten slaan.

5. Verbreed je portfolio aan producten.

Sommige producten doen het op bepaalde momenten beter of slechter dan anderen.Dit kun je opvangen door verschillende producten te promoten in verschillende markten.

6. Altijd blijven testen.

Je commissie als affiliate is afhankelijk van het goed functioneren van je affiliate links dus controleer regelmatig of deze goed werken. Ook de kwaliteit van je promotieteksten moet je blijven testen en verbeteren om deze aantrekklijker te maken voor potentiële klanten.

7. Gebruik realistische claims bij het promoten van je producten.

Als producten niet voldoen aan de claims die bij de promotie gemaakt worden zullen meer mensen hun geld terugvragen.

Als je online geld wilt verdienen met affiliate marketing dan zal het toepassen van deze regels je dichter bij je doel brengen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *