4 tips voor succesvol online beleggen in cryptomunten

Beleggen in cryptomunten werd omstreeks 2017 enorm populair. In welke munt je ook investeerde, je kon vrijwel altijd een pak meer verdienen. Door de toegenomen populariteit zagen we echter de waarde van cryptomunten dalen. Uiteindelijk was er sprake van een gigantische crash in 2018. Heel veel beleggers verloren hun geld aan de cryptomunt. Dat zorgde niet alleen voor een online schokgolf, maar sommige mensen zagen ook opportuniteiten in beleggen via triaconta.nl. Juist nu mensen ontnuchterd zijn is het mogelijk om in de toekomst van uitzonderlijk hoge rendementen te genieten Maar hoe pak je dit op de juiste manier aan? Hieronder geven we 4 tips voor succesvol online beleggen in cryptomunten.

1.         Leg de focus op het gebruik van de cryptomunten

Wie wilt beleggen in cryptomunten moet ook meer kennis vergaren over het gebruik hiervan. Cryptomunten kunnen immers met een investering in grondstoffen vergeleken worden. Het is mogelijk om de munten zelf te gebruiken, maar je kunt ze ook gebruiken om te investeren en te beleggen. Daarom is het belangrijk om naar de markt van de cryptomunt te kijken. Waar wordt een bepaalde munt voor gebruikt? Hoe zit het met de vraag en aanbod van deze munt? Als de vraag al niet zo groot is en het aanbod eigenlijk ruim voldoende is, is de kans immers klein dat je hier een pak uit kunt halen. Vergaar daarom eerst voldoende kennis over de munt en ga dan pas over tot beleggen. Zo weet je in elk geval zeker dat de kans op succes groter is.

2.         De functie van de cryptomunt

Een veelgemaakte fout is dat mensen investeren in een munteenheid, omdat het nou eenmaal een cryptomunt is. Cryptomunten zijn rond 2017 immers zeer positief in het nieuws geweest. Mensen die plotseling miljonair werden door een investering werden groot in beeld gebracht. Bedenk echter wel dat dit een vorm van optimisme was die inmiddels uitgedoofd is. Niet alle cryptomunten zijn even succesvol. Sterker nog: in 2018 ontstond er een ware depressie omtrent de cryptomunten. Bedenk daarom eerst goed wat de functie van de munt zal zijn. Pas als deze een probleem oplost of antwoord kan geven op een grote vraag spreken we van een goede investering. Des te beter de oplossing is, des te meer rendement je uiteindelijk kunt behalen.

functie cryptomunt

3.         Investeer in meerdere munten

Zet nooit alles op één cryptomunt! Als je dit doet kan je jouw kansen net zo goed vergelijken met al je geld in een automaat bij het casino steken. Wanneer je niet zo’n gokker bent is dit dus ook geen verstandige keuze. Als je over een effectieve cryptoportefeuille wil beschikken, zorg je ervoor dat deze niet alleen uit verschillende munten bestaat maar ook nog eens over diverse types beschikt. Zo spreid je niet alleen je kansen, maar geniet je ook nog eens van een veel grotere kans om winst te maken. Met die winst kan je misschien eindelijk die mooie items van maakjeeigensfeer op de kop tikken.

4.         Neem je winst

Heb je winst gemaakt? Dan hoef je er echt niet voor te kiezen om deze altijd in crypto te houden. Je kunt deze relatief eenvoudig in euro’s omzetten. Soms kan het immers verstandiger zijn om je winst te nemen dan om verder te beleggen en deze misschien alsnog kwijt te raken. Van je winst nemen is niemand ooit slechter geworden.