Hoe vind je de goedkoopste notaris?

Niemand wil teveel betalen en zo ook niet voor een notaris. Een notaris is vaak al niet echt goedkoop en daarom is het des te fijner als je niet te veel betaald. Nu vraag je je natuurlijk af hoe je nu de goedkoopste notaris kunt vinden. In dit artikel lees je hoe je makkelijk en snel de goedkoopste notaris bij jou uit de buurt vindt. 

Bij jou in de buurt

Wat in de introductie ook al benoemd is, is dat het handig is om de goedkoopste notaris te vinden bij jou uit de buurt. Door heel Nederland zitten honderden notariskantoren. Nu verschilt het natuurlijk per kantoor hoeveel je voor de desbetreffende notaris moet betalen. Het hangt natuurlijk af van de ervaring van de notaris en locatie kan soms ook een rol spelen. Daarnaast verschilt het per notaris hoeveel inschrijfgeld etc. je moet betalen. Over het algemeen ligt de goedkoopste niet direct bij jou in de buurt, maar je bespaard juist ook geld door niet al te ver van huis een notaris te nemen. Je kunt dan weer besparen op reiskosten en het scheelt je tijd. Woon jij bijvoorbeeld in de buurt van Amersfoort? Kijk dan of er een notaris in Amersfoort beschikbaar is. Je kunt dit vaak heel makkelijk filteren en wat sowieso een handige tip is, om je locatie mee te nemen in je zoekopdracht.

De goedkoopste vinden

Daarnaast is de prijs natuurlijk erg van belang. Het artikel heet niet voor niets ‘Hoe vind je de goedkoopste notaris’. Maar hoe vind je die nou? Filter eerst op locatie! Daarnaast kun je de prijzen gaan vergelijken van de notarissen bij jou in de buurt. Zo zul je zien dat de prijzen voor de aktes dichtbij elkaar liggen, maar kunnen de aansluitingskosten etc. wel verschillen. Je kunt vaak bij vergelijkingswebsites heel makkelijk filteren op locatie en prijs oplopend.